Selim GÖKEL yazdı... 

Ankara ilinin en büyük ilçelerinden Etimesgut Belediye Başkan Yardımcısı idi. 24 Haziran 2018 seçimlerinde Niğde Milletvekili adayı oldu.

Milliyetçi Hareket Partisinden 24 Haziran seçimlerinde Niğde Milletvekilliği için aday oldu. Milliyetçi Hareket Partisinin oylarını Niğde'de yükseltti.   CHP'den fazla oy almasına rağmen yurtdışı oyları ve ittifak hesaplamasının azizliğine uğradı. CHP'li Ömer Fethi Gürer seçildi. 

Alaattin Sonat vekillik propaganda süreci çok kısa olmasına rağmen kendini hemen tanıttı. Niğdeli onu sevdi. Hakkında olumsuz bir görüş olmadı. Seçim kaybetmesine rağmen, halk nezdinde  karşılığı hala olan birisi.

Nitekim, Alaattin Sonat  halktaki bu  karşılığını bugünlerde yine partisi adına kullanabilen nadir politikacı. Niğde’de bir dönem siyaset yapan ama  tekrar aday ol(a)mayan veya seçim kaybetmiş birçok kişinin ismi bile unutuldu.

O ise hala Niğde’de ve ilçelerinde…

MHP’den Mimar Hakan Er’in  adaylığı kesinleştiği Aralık ayının ilk haftası  Niğde’ye gelen Alaattin Sonat seçim çalışmalarına katıldı. Geçtiğimiz gün yine Niğde’ye geldi. Niğde merkezde Hakan Er ile Bor Merkezde Mustafa Tecimer ile, Ulukışla,  Orhanlı ve Sazlıca gibi beldelere bile giderek İl Yönetimi ile birlikte seçim çalışmalarına katıldı.

Bir çok partinin eski milletvekilleri, eski başkanları, eski aday veya aday adayı politikacıları ya zorlamayla, ya rica ile seçim çalışmalarına katılıyor. Bazıları da  çalışıyormuş gibi yapıp dostlar alışverişte görsün misali  sosyal medyadan birkaç fotoğrafla olayı geçiştiriyor.

Yine eski milletvekilleri, eski başkanlar, eski adayları seçim çalışmaları haricinde Niğde’de veya yerleştikleri, işlerini  yaptıkları illerde bulmak, ulaşmak, temas etmek de mümkün olmuyor. Bazıları izlerini kaybettirmek için özel çaba sarf ediyor. Ama Ankara’da işi olan bir Niğdeli soluğu Etimesgut Belediyesinde  Alaattin Sonat’ın yanında alıyor. Biliyor ki “O” hariç bir başka Niğdeli eski vekile veya eski adaya ulaşmak mümkün değil… Ulaşsa da derdine çare de mümkün değil…

Alaattin Sonat Niğdelinin mazbatasız bir milletvekili gibi hem Niğde’de hem Ankara’da hizmetine devam ediyor… Tıpkı bir milletvekili gibi... 

Niğdeli unutmaz!...

****



 
 
Editör: TE Bilişim