AK Parti’nin Kahramanmaraş’ta düzenlediği 4. Bölge Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’, özel bir otelde yapıldı.

Toplantıya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Milletvekilleri, bakan yardımcıları ve  Adana, Adıyaman, Aksaray, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kilis, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Sivas ve Yozgat il ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Niğde’den; Ak Parti Yerel Yönetimler Başkanı Ahmet Demirkoparan, İl Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Çiftlik, Çamardı, Altunhisar ilçe belediye başkanları, Edikli, Karaatlı, Eskigümüş, Sazlıca, Hacıabdullah, Bahçeli, Kiledere, Alay beldelerinin belediye başkanları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan toplantıda konuşma yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Fransa’nın başkenti Paris ve İstanbul Sultanahmet'te bir polisin şehit olduğu canlı bomba saldırısına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül bir konuşma yaptı. Türkiye’de muhalefet olmadığı için AK Partili belediyeler olarak birbirleriyle yarışır hale geldiklerini dile getiren Gül, AK Parti'li bir Kayseri Belediye Başkanı'nın İstanbul Belediyesi ile hatta Pekin, Londra ve New York Belediyesiyle yarışır hale geldiğini belirterek, "Çünkü bizim milletimize hizmet etme yönünde vermiş olduğumuz bir kavgamız, bir sevdamız var ve bu mücadeleyi de hep birlikte sürdüreceğiz" ifadesini kullandı

Daha sonra Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal gündemle ve Ak Belediyecilikle alakalı konuşma yaptı. Mahir Ünal medeniyet inşasına ilişkin tartışmalara değinerek, yeni Türkiye’nin inşaasının kendilerinin dışında bir şey olmadığını aktararak, "Yani biz varız, bizim dışımızda bir Türkiye var. Biz bu Türkiye’yi inşaa ediyoruz. Hayır böyle değil. Ne medeniyet inşaası, ne de Yeni Türkiye’nin inşaası böyle bir şey değil. İnşaa dediğimiz şey, bugün ne düşündüğümüz ve ne yaşadığımızla ilgilidir. Bugünkü bakış açımızla ilgilidir. Bugünkü tasavvurumuzla bugünkü anlayışımızla ilgilidir. Kendimizi nasıl anladığımız şehri nasıl kavradığımız insanla kurduğumuz ilişkinin niteliği ve şekliyle ilgilidir" diye konuştu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise "AK belediyecilik ve tecrübe paylaşımı" konulu sunum yaptı.

Basına kapalı ikinci oturumda ise Ak Belediyecilik ve tecrübe paylaşımı, yerel yönetimler çalışma usul ve esasları , şehir ve şehirleşme hakkında ayrıntılı sunumların yapıldı. 14 belediye başkanı kentlerdeki çalışmalarına ilişkin istişare ve müzakere gerçekleştirdi.



 

Editör: TE Bilişim