Macaristan’ın Jobbik Partisi Genel Başkan Yardımcıs Tomas Hegedüs, 'hedefimiz Turan birliği' dedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Sekreteri İsmet Büyükatamanı makamında ziyaret eden Macaristan’ın Jobbik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tomas Hegedüs, “Avrupa Birliği’ndeyiz ama bizim hedefimiz Turan birliği” dedi.

Macaristan’da son seçimlerde yüzde 17 oy alarak ülkenin 3’üncü büyük partisi olan JOBBİK (Daha iyiye) Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hegedüs, “
Türkiye ile yakınlaşmalıyız. Meclise şu anda 47 vekil ile Macaristan’ın vatanseverlerini temsil ediyoruz. AB ile birlikte ülkemiz her geçen gün geriye doğru gidiyor. Biz yönümüzÜ doğuya çevirdik. Parti politikamız da bu şekilde. Türklerle Macarların kökeni birdir, Hunlar’dır. Türk-Macar kardeştir. Hedefimiz Türk Birliği yani Turan’dır. Bu birliktelik bizleri mutlu sona ulaştıracaktır. Milliyetçi Hareket Partisi’ni ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi Macaristan’dan hayranlıkla izliyoruz. Bugün MHP Genel Merkezi’nde olmak bizlere büyük onur veriyor
.” dedi.

Tomas Hegedüs iki yılda bir Macaristan'ın güneyindeki Bugac kasabasında Ağustos yapılan ve çeşitli coğrafyalarda yaşayan binlerce Türk’ün katıldığı "
Dünya Macar-Türk-Turan Kurultayı
"na MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman nezdinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, MHP Genel Başkan Yardımcılarını ve milletvekillerini davet etti. Macar parlamenter ayrıca MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye verilmek üzere partisini genel başkanı tarafından kaleme alınmış bir mektubu genel sekreter İsmet Büyükataman’a teslim etti.

MHP Genel Sekreteri 
İsmet Büyükataman ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ataman, “Misafirlerimizi kendimizden farklı görmediğimiz ifade etmek istiyorum. Bu ziyaret inşallah güzel bir başlangıç olacak. Bu tarihi dostluğa yakışır yeni dostluklar oluşacak. Kendilerini ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu dostluğa köprü kuran ilimizin Sayın Genel Başkanımızın memleketi Osmaniye olması bizleri daha da mutlu etti. Gönül dostlarımızla kardeş şehir olunmasını çok önemsiyoruz. Belirtilen kurultaya da katılmak için gerekli çalışmalara başlayacağız. Verilen mektup ve hediyeleri Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beye ileteceğim” 
şeklinde konuştu.

Macar heyetinde, Türk Macar Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve JOBBİK Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tomas Hegedüs, Tisavasvari Belediye Başkanı Erik Flöp ve nişanlısı Kladuia Lacz, belediye başkan asistanı Andras Szentmihalyi, Türk iş adamı ve çevirmen Mehmet İnceoğlu katıldı. Macar heyeti objektiflere bozkurt işareti yaparak selam veridler.

Macar heyeti daha sonra MHP’nin merhum Genel Başkanı 
Alparslan Türkeşin kabrini ziyaret ederek, çiçek bıraktılar.


Gazete2023.com



Editör: TE Bilişim