AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, 250 dönümlük bir alan üzerinde demiryolları yükleme ve taşımalarında kullanılacak Lojistik Köy Projesinin hayata geçirilmeye başladığını söyledi.



İl Başkanı Ahmet Özmen ile inşa çalışmaları süren lojistik merkezde incelemelerde bulunan ve çalışmalar hakkında TCDD Gar Müdürü Doğan Duruduygu’dan bilgi alan Milletvekili Kavaklıoğlu, “Andaval Yük Merkezi’nin 69.000 m2lik alanın kamulaştırma çalışmaları tamamlanmıştı. Yük merkezine ait yapıma esas uygulama projelerinin hazırlama çalışmaları ile 250 dönümün kamulaştırma çalışmaları da tamamlandı. Fiziksel kurulum süreci de start aldı. Proje tamamlanınca ilimizin ticari hacmini artıracak bir merkez olacak” diye konuştu. 


Niğde’nin ticari hacmi artacak

Eski Aktaş mevkiinde yapımı gerçekleştirilmekte olan lojistik köyün, başta madencilik alanında faaliyet gösteren işletmeler olmak üzere demiryolları yoluyla yükleme ve taşıma gerçekleştirecek firmalar için oldukça önemli bir merkez olacağını kaydeden Kavaklıoğlu,  “Fiziksel inşa çalışmaları süren proje ileride daha gelişmiş bir yapıya kavuşturulabilecek şekilde tasarlanıyor. Lojistik köy hem ulaşım, istihdam ve yatırım anlamında oldukça etkili bir hizmet olacak. Özellikle kalsit işletmecileri ve taşıma yapmak isteyen firmalar için önemli faydalar sağlayacak bu projeyle Niğde'de ticaret hacmini artması da doğrudan sağlanacak. İlk projede 60 dönümlük bir alanda yapılması planlanan lojistik köyün daha iyi bir kapasiteyle hizmet vermesi için 250 dönüme çıkarılmasını istemiştik ve TCDD yönetim kurulu onayıyla bu proje start almıştı. Niğde’mize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen ise daha önce şehir içindeki gardan yükleme ve taşıma işlemleri gerçekleşmesi nedeniyle hem eksik kapasite ile çalıştığını hem de şehir içinde kirlilik ve zarar ortaya çıktığını belirterek lojistik köy projesi ile bu sorunlar giderileceği gibi antrepolar, ambalajlama tesisleri, depolama sahalarının yer alacağı yeni merkezle yükleme kapasitesinin de alınan verimin de artacağını vurguladı.



 

Editör: TE Bilişim