MHP Genel Başkan Adayı KÜPCÜ: “ Hükümetin Suriye ile olan meselemizi Nato gündemine taşıması yanlıştır.”

 

     İsmail Hakkı KÜPCÜ: “Hiçbirimiz, Suriye’nin yaptığı affedilmez tavır için savaşılmasını istemiyoruz. Ama büyük devlet olmak böyle olayları layıkı ile yönetebilmekle olur.”

 

      KÜPCÜ devamla: “Bilindiği gibi Türkiye’nin hiç kimsenin toprağında gözü yoktur. NATO’YA girmesinin asıl nedeni, Sovyetler Birliğinin tehditleri karşısında nükleer silah şemsiyesi altına girmekti. Türkiye bugün NATO’YA girdiği tarihe göre her yönden daha güçlüdür. Komşularıyla olan sorunlarını, karşılıklı çözebilecek konumdadır.

    Hal böyle iken Suriye karşısında Dünya kamuoyu nezdinde, Türkiye’yi haklı gösterecek girişimlerde bulunmak normaldir. Ama Hükümetin yaptığı diplomatik bir atak değildir. Türklerin ve Müslümanların yaşadıkları bir komşu ülke ile en ufak bir sorununda NATO’YA başvurarak, soydaş ve dindaşlarımızın bulunduğu bir ülkeye karşı NATO’YU devreye sokmak, 4. Maddenin işletilmesini istemek yanlıştır. İnşallah hükümetimiz 5. Maddenin işletilmesini istemez. Eğer isterse, gelecekte, benzer konumdaki NATO üyesi olmayan komşularımızla, çok daha büyük sıkıntılara yol açılabilir. Böyle bir durum Türkiye’nin; çevresinde, Türk ve İslam Âleminde yalnızlaşmasına yol açar ki, düzeltilmesi çok uzun zaman alır.

     Dolayısıyla BOP projesi kapsamında bölge haritalarını değiştirme girişimlerine, bölge insanları arasına nifak sokma çalışmalarına zemin hazırlamaktan başka bir işe yaramaz.

     Türkiye’yi kendisiyle kıyaslanamayacak konumdaki bir komşu ülke ile ilişkilerinde başkalarından yardım ister bir duruma düşürmeye kimsenin hakkı yoktur.

     Hiçbirimiz Hükümetin savaş açmasını istemiyoruz. Zaten büyük devlet olmak böyle olayları yönetmekle olunur. Yoksa aynı ülkeleri geçmişte dolaşırken farklı, şimdi daha değişik nutuk atmakla değil.”






Editör: TE Bilişim