Milletvekilleri Alpaslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ tüm köylerde oyun grubu tesis çalışmalarını sürdüren Niğde İl Özel İdaresi'nin hedefinin, 2014 yazında oyun grubu bulunmayan köy bırakmamak olduğunu açıkladılar


Milletvekilleri Alpaslan KAVAKLIOĞLU ve Ömer SELVİ Niğde İl Özel İdaresi'nin 2013 yılı faaliyetlerini değerlendirirken; Sayın Vali Necmeddin KILIÇ beyin üzerinde hassasiyetle durduğu "Köylerimiz Şehir Olacak" projesi kapsamında köylerde oyun gruplarının yapına başlandığını belirttiler.

Milletvekilleri konuyla ilgili olarak yaptıkları değerlendirmesinde şunları belirttiler;
   


"İlimizde 110 köyümüz mevcuttur. İl özel idaresince tüm köylerimize çocuklarımızın boş vakitlerini geçireceği, oynayabileceği oyun grupları yapılması planlanmıştır. Tesis edilecek oyun grupları mümkün olduğu kadarıyla okul bahçelerine veya çocukların rahatça ulaşabileceği alanlara inşa edilmektedir.

            İlk planda SODES (Sosyal Hayatın Desteklenmesi Projesi) destekli İl Özel İdare projesi ile 20 köyümüze oyun grupları kurulması planlanmış 12 adedi tamamlanmış, 8 adet iş ise devam etmektedir.

            Bunun yanı sıra önceki yıllarda yapılan ve onarımı mümkün olan oyun gruplarını da onarıp çocuklarımızın kullanıma sunulacaktır. Onarımı mümkün olmayan köylerimiz için ise yeni oyun grupları yapılarak tüm köylerimize de çocuk oyun gruplarının olması sağlanacaktır.

            Yeni tesis edilecek 50 oyun grubu İlçe Köylere Hizmet Götürme Birlikleri eliyle yapılacak olup yaklaşık maliyet çalışmaları Niğde İl Özeli İdaresince tamamlanmıştır. Yapılan çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Köylülerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz."  dediler.

  

 

   SODES Kapsamında oyun grubu yapılan köylerimiz şunlardır,

Oyun Grubu İşi Tamamlanan Köyler

Merkez

Ağcaşar

Merkez

Kömürcü

Merkez

Pınarcık

Altunhisar

Uluören

Bor

Obruk

Bor

Tepeköy

Çamardı

Eynelli

Çamardı

Yelatan

Çiftlik

Çardak

Çiftlik

Kula

Ulukışla

Hasangazi

Ulukışla

Beyağıl

 

 

Oyun Grubu İşi Devam Eden Köyler

Merkez

Gösterli

Merkez

Himmetli

Merkez

Hasaköy

Bor

Bayat

Bor

Kaynarca

Çiftlik

Murtaza

Çiftlik

Ovalıbağ

Çiftlik

Şeyhler

           

 

 

Editör: TE Bilişim