Kop Üniversiteler Birliği Çalışmalarını Tüm Hızıyla Sürdürüyor

 

KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği (UNİKOP) Stratejik Planlama Kurulu Toplantısı, dönem başkanlığını yürüten Niğde Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

Rektörlük Senato Salonu’nda düzenlenen toplantıya Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metin Yıldırım, Aksaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadir Yıldız, Karamaoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Karataş, KTO Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Çağatay Ünüsan, Mevlana Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Özen, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, UNİKOP Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayhan Gökçe, Niğde Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Ethem Akyol, Kop Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı İhsan Bostancı, UNİKOP Genel Sekreter Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Mehmet Şahin ve Yrd. Doç. Dr. Burak Şen, KOP İdaresi Uzmanı Ahmet Katıksız, Raportörler Yrd. Doç. Dr. Figen İnci ve Yrd. Doç. Dr. Gözde Gökçe İşbir katıldı.

 

“KISA SÜREDE ÇOK YOL ALDIK”

Toplantının açılış bölümüne katılan KOP Bölgesi Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı ve Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, UNİKOP’un kısa sayılabilecek bir sürede büyük yol aldığını belirterek, “İlk yıl, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in dönem başkanlığında çok başarılı geçti. Gerek yapılanma bakımından gerekse faaliyetler bakımından ilk yıl oldukça önemliydi. İnşallah bizde aynı şekilde dönem başkanlığımızı başarılı bir şekilde tamamlayıp görevi Aksaray Üniversitesi’ne devrederiz” dedi.

 

“TEMEL FONKSİYONUMUZ ÜLKE KALKINMASINA KATKI SAĞLAMAK”

Üniversiteler birliğinin gerekli olup olmadığıyla ilgili soruların zaman zaman gündeme geldiğine değinen Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, “Esas itibarıyla üniversitenin temel fonksiyonları var ve bu temel fonksiyonlarında en önemlisi ülke kalkınmasına katkı sağlamak. Eğer söz konusu olan ülke kalkınmasına katkı sağlamaksa bu tür birliklerin olması gerektiği açıktır. Çünkü üniversitelerde çalışmalar çok uzun yıllar boyunca bireysel olarak devam etti, daha sonra disiplinler arası çalışmalar gündeme geldi. Disiplinler, çalışmalarla bir takım faaliyetler yürüttüler ama bugüne geldiğimizde disiplinler arası çalışmalarında çok yeterli olmadığı görüldü. Bu nedenle yüksek öğretim kurumları arasında ciddi iş birliklerinin olması gerekmektedir. Bir üniversitenin sahip olduğu imkânlara başka bir üniversite sahip olamayabilir ya da belirli grup bilim insanları bir üniversiteye toplanmış olabilir. Bir alanda belirli faaliyetler yürütülürken diğer alanda bir başka üniversite daha güçlü olabilir. Dolayısıyla güçlerin birleşmesi artık ülke kalkınması bakımından kaçınılmaz hale geldi. Bu nedenlerle 4 ili içeren 7 üniversitenin katılımı ve KOP Bölge Başkanlığının olaya gerçekten çok ciddi destekler vermesi ile ayrıca yakında 8. Üniversitenin de dâhil olacak olması ile birlikte daha başarılı bir birlik olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

 

UNİKOP Dönem Başkanı ve Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ün açılış konuşmasının ardından toplantı UNİKOP Genel Sekreteri ve Niğde Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Gökçe’nin gündemdeki maddelerle ilgili sunumu ve stratejik kurul üyelerinin maddelerle ilgili görüşlerinin alınmasıyla sona erdi.

 


Editör: TE Bilişim