Cumartesi günü yapılacak CHP Niğde İl Kongresi’nde gençlerden sert bir çıkış daha! “Tüzüğü, harfi harfine uygulatacağız! Çarşafa direneceğiz, çarşaftan korkanların listelerini deleceğiz!” çıkışını yaptılar.

CHP’li Gençlerin oluşturduğu Eylem ve Örgütlenme Derneği, yapılacak il kongresi için 3. Bildirisini yayınlayarak, “Gençlik, Parti’ye El Koyacak!” dedi.

Gençler adına açıklama yapan Gafur Ateş; “ Biz 2019 Niğde’sinin kazanan CHP’sini isteyen gençler olarak, bulunduğumuz her platformda, görüştüğümüz her partiliye “Kimsenin Değil, Parti’nin Neferiyiz” dedik. Bu yüzden genç ve kadınlardan oluşan, yeni yüzlerin yönetsel sorumluluk almasını deklare ettik. Mevcut il başkan adaylarının tüzüğümüzün, demokrasinin ve evrensel sol değerlerin yansıması olan çarşaf listeden korkmalarına şaşmadığımız gibi bunun değerlendirmesini partililerimize bırakıyoruz!

Gençler olarak, tüzüğümüzün 48. Maddesinin “J” Bendi gayet açık ve nettir! Seçimler tek ve ortak liste ile yapılır. Görev almak isteyen, tabandan destek alanlar seçilir. Bu maddeye rağmen, blok liste olmasını isteyen “Sağcılık Virüsüne Bulaşmış” adaylar, oylamaya götürdükleri taktirde, buradan açıkça ilan ediyoruz. Bu kişileri, bulunduğumuz her platformda, gördüğümüz her yerde korkaklıkla ve sağcılıkla itham edeceğiz! Olası bir durumda sağcılık oyunlarıyla partimizin en büyük kazanımı olan çarşaf liste, yerin blok liste kararı alınırsa, bireysel adaylık başvuruları ile ( 48. Mad. J bendi ) çarşafı istemeyen liste başları olan il başkan adaylarını ekarte ederiz!

Kimse gençliğin ve değişimin gücünü sınamasın! Hangi liste kazanırsa kazansın, liste başlarının üst kurul hayalinden tutunda, yönetim kurullarına kadar hallaç pamuğuna çeviririz.

Değerli delege dostlarımız, buradan sizlere sesleniyoruz. Olası bir durumda “Blok Liste” kararı alınırsa, beğenmediğiniz kişi ya da kişileri silip, oy kabinlerinde isimleri asılan bireysel adaylarımıza oy atınız! Oylarınız geçerli olduğu gibi, geçersiz olacak diyen sağcı propagandalara itibar etmeyiniz!

Siz partinin gerçek emekçileri, 6 ok davasının yılmaz savunucularısınız, bu andan itibaren bilinmesini isteriz ki, demokrasiden korkan, bu çarşaf karşıtı hangi il başkanı adayı varsa onları çizerek yola çıkmanızı istiyoruz. Onlara vereceğimiz en büyük cevap sandıkta demokrasidir! Kimsenin değil, değişimin ve gençliğin yanında olunuz!

Buradan deklare ediyoruz. Bu partide demokrasiden korkan il başkanlarına, yönetici adaylarına vereceğimiz en büyük cevap sandıkta isimlerinin çizilmesi olacaktır. Gençlik olarak kendi bireysel adaylarımızla yola çıktığımızı ve sırça köşklerde hazırlanmış listelere inat, partinin bağrından çıkmış isimlerle görevi devralacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim