CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, merkeze bağlı Aktaş beldesini ziyaret etti. Belediye Başkan Adayı Yaşar Çamur’a destek isteyen Gürer; iktidarın tarım politikasını eleştirdi, tek adam rejiminin getirdiği olumsuzlukları anlattı. 

Gürer, daha önce insanlara ‘koalisyon hükümeti korkusu’ pompalayan AK Parti’nin, şimdi ittifak olmadan seçime giremediğine vurgu yaptı, CHP’yi terör örgütleriyle ilişkilendirmeye çalışanlara da sert tepki gösterdi.

CHP’Lİ BELEDİYELER DAHA ÇOK HİZMET ÜRETİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Aktaş beldesinde seçim çalışmalarına katıldı. CHP Aktaş Belediye Başkan Adayı Yaşar Çamur’un seçim bürosunda ve beldedeki kahvehanelerde vatandaşlarla bir araya gelen Ömer Fethi Gürer, CHP’li başkanlar tarafından yönetilen belediyeler ile diğer partilere mensup başkanlar tarafından yönetilen belediyelerin hizmetler bakımından çok büyük farklılıklarının bulunduğunu belirtti. Gürer, “CHP’li başkanların yönettiği belediyelerin, diğerlerine göre çok daha fazla hizmet ürettiği görülüyor” dedi. 

HANİ KOALİSYONLAR SORUN YARATIYORDU?

Tek Adam rejiminin yarattığı sorunlara dikkat çeken CHP Niğde Milletvekili  Ömer Fethi Gürer, bir dönem ‘koalisyon hükümetleri korkusu’ pompalayan AK Parti’nin yandaşları sürekli koalisyon hükümetlerini kötülediğini anımsatan Gürer, şimdi geldiğimiz noktadan partilerin ittifak olmadan seçime girememesini eleştirdi. 

TEK ADAM REJİMİNİN OLUMSUZ SONUÇLARI 

Yeni sistemde milletvekillerinin cumhurbaşkanı tarafından bakan yapılması ile milletvekilliğinin sona erdiğini cumhurbaşkanı tarafından görevine son verilmesi halinde bakanlığının bittiğini anlatan Gürer, eski bakanlar için gensoru verilebildiğini hatırlatarak, “Şimdi milletvekillerinin böyle bir hakkı kalmadı. Bakanları cumhurbaşkanı istediği zaman görevden alabiliyor” diye konuştu. 

BEKA SORUNUYLA YEREL SEÇİMİN NE İLGİSİ VAR?

Yerel seçimleri pek çok yerleşim birimlerinde ortak adaylarla girecek olan AK Parti ve MHP’nin yerel seçimlerde alınacak sonuçları Türkiye’nin bekası ile ilişkilendirmesine de tepki gösteren  Ömer Fethi Gürer, “Örneğin Aktaş’ta 10 yıldır belediye başkanlığı yapan Yaşar Çamur nasıl bir beka sorunu yaratabilir? Yaşar Çamur ülkeyi bölmeye, değerlerine yok etmeye mi çalışıyor? Bu ülkenin beka sorunu Atatürk ve arkadaşları  19 Mayıs 1919 günün Samsun’a çıktığında  ve kazanılan milli mücadele ile  sona erdirildi” şeklinde konuştu. 

CHP, ŞEHİT AİLELERİNİN KURDUĞU PARTİDİR

“CHP’nin terör örgütüyle ilişkisi var” diyenlere sert tepki gösteren Ömer Fethi Gürer, “İnsanda biraz vicdan olur bu partinin kurucu üyeleri şehit aileleridir, gazilerdir. 12 milyonunun üzerinde oy almış bir partiyi terör örgütleriyle ilişkilendirenler de bu ülkeye ihanet edenlerdir, ayrıştırmak isteyenlerdir” dedi. 

TARIMDAKİ SORUNLAR BÜYÜK BOYUTLARA ULAŞTI 

Türkiye’nin tarımda ve hayvancılıkta ciddi sorunlar yaşadığını, bunun sonucu olarak da tanzim satış noktalarının açıldığını kaydeden Gürer, “Ülkenin bu noktaya geleceğini daha önce görüp defalarca uyardık. Bizim söylediklerimizi dinleselerdi, şimdi bu sorunları yaşamıyor olacaktık. Buğday, arpa, ayçiçeği, mercimek ithal saman ithal et ithal. İthalatı da fiyatları düşürmek için yaptıklarını söylüyorlar. Bizim çiftçimizin ürettiği ürün değer bulmuyor ” ifadelerini kullandı. 

ÇİFTLİKLERİ KİRAYA VERİP, SUDAN’DA ÇİFTLİK AÇTILAR 

CHP Niğde Milletvekili Gürer, Aktaş beldesinde konuşmalarında şunları söyledi:

“Tarımla ilgili her köyde bir veteriner bir gıda mühendisi olsun dedik. Tohumumuz, ilacımız, gübremiz yerli olsun dedik. Bunları neden istedik biliyor musunuz? Atatürk tarımla ilgili çiftlikler kuruyor. Fidanı tohumu üretimi yerli olsun çiftçi ve ülke gelişsin diye. Bunlar ne yaptılar, TİGEM in yirmiye yakın çiftliğini özelleştirdiler. Özel sektörün kar elde edemeyeceği işletmeler devletin elinde kaldı. Et balık kurumunu özelleştirdiler. Ama yeniden açtılar ama içi boşaldı. Bütün değerleri satıldı. Arazisi, malzemesi kalmamış. Şimdi ne yaptılar, Sudan’da TİGEM çiftlik açtı. Ülkemizdeki işletmelerini satan kuruluş Sudan’da çiftlik açtı. Orda domates üretecek. Ülkemize satacak iyi mi?  Elektriğe, mazota, üretimde kullanılan doğalgaza zam, tohum pahalı ilaç pahalı sonra da bu çiftçi elindeki ürünü satmaya kalktığı zaman ithalat yapılacak ve tarlalarla ürünler çürümeye terk ediliyor.”

Editör: TE Bilişim