CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kızılören köyünde 75 yıllık tarihi caminin harabeye dönmesine kayıtsız kalan yetkililere tepki gösterdi. 
 
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, merkeze bağlı Kızılören köyünü ziyaret ederek, köy halkının sorunlarını dinledi. CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e dert yanan Kızılören köyü sakinleri, 1943 yılında imece usulüyle yapılan tarihi camiinin bugün harabeye döndüğünü ve onarılması için yaptıkları onca müracaata rağmen bir sonuç alamadıklarını söylediler. 
 
75 yıl önce köy halkının elbirliği ile yaparak ibadete açtığı camiye bugün yetkililerin duyarsız kalmasına tepki gösteren Kızılören köyü sakinleri, “O zamanın şartlarında böyle güzel işçiliği olan bir caminin yıkıma terk edilmesini kabullenemiyoruz. Bizler artık yaşlandık ama bu camilerde büyük anılarımız var. Çocukluktan itibaren bizler burada ibadet ettik. Bizim babalarımız, dedelerimiz ellerimizden tutup bizleri ilk olarak bu camiye getirdiler. Ama şimdi böylesine güzel işçiliği olan camimiz harabeye dönmüş durumda. İmece usulüyle yaptırılan bu camimizin onarılmasını istiyoruz” dediler. 
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise tarihi bir caminin yıkılmış ve harabeye dönmüş olmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.  Yetkili kurumların, Niğde ve Bor’daki kiliseleri onardığına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “Biz o kiliselerin onarılmasına karşı değiliz ancak Kızılören köyünde bulunan bu tarihi camimizi de onarsınlar. Kızılören köyümüzde halkımızın çocukluğunda ibadet ettiği bu camimizin de onarılmasını istiyoruz. Yani çok fazla bir masrafı yok. Burada insanlar dedesiyle, babasıyla bayram namazına gelmiş, ibadet etmiş. Halkımız bizlere bu camimizin onarılıp kullanılabilir hale getirilmesi için ricada bulundular. Yetkililerden bu caminin onarılmasını istiyoruz. Ata, dede yadigârı caminin onarılması gerekir. Nerede bir tarihi yapımız var ise onarılması taraftarıyız” diye konuştu. 
 
 
Editör: TE Bilişim