MHP Niğde İl Başkanı Hakan Er ve ekibi yoğun tempo ile ev ziyaretlerini sürdürüyor. Önceki gün Nar ve İlhanlı Mahallesi’nden bazı evleri ziyaret ederek, bölgenin iktisadi ve sosyal sorunlarını yerinde gözlemleyerek “Kırbağları için yüreğimizi ortaya koyduk” dedi.


Haber-Foto: Gökhan ÖZBEK / TyN HABER
 
‘2014 seçimlerine 376 gün olmasına rağmen MHP’liler işi sıkı tutuyor. Önceki akşam Kırbağları’na çıkarma yapan MHP İl Teşkilatı bölgenin sorunlarını yerinde tespit ederek, çözüm politikaları geliştirdiler.


Saat 19:30’da Nar Mahallesi’nde bir eve giden partililer burada ev halkı ve komşularıyla karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak, bölge halkının kaderine terk edilmişliği noktasında çözüm üretmeye başladılar. Saat 20:45’de ise İlhanlı Mahallesi’nden bir evi ziyaret ederek, Kırbağları olarak adlandırılan bölgenin sosyal sorunlarına yerel yönetimlerin ne gibi çözüm üretebileceği noktasında somut projeler ürettiler.


Sıcak ve samimi bir ortamda geçen ziyaretlerde vatandaşın MHP’lilere ilgisi yoğun olduğu gözlemlenirken, MHP’li Er bölge için teknik ve sosyal projeleri hakkında bilgi verdi.

Kırbağları’nın Kaderi İmar Yasasında…

Bölgenin sosyal kalkınması için iktisadi olarak kalkınması gerektiğine dikkat çeken MHP İl Başkanı Hakan Er, açıklamasında bunu formülüze etti.

“Bizler kalkınmayı sadece tek boyutlu ele alan bir parti değiliz. Yoksulun, mağdurun yanında olan bir parti olarak, iktisadi, sosyal ve siyasal kalkınmanın bir biriyle alakalı olduğu kanısındayız. Bu noktada iktisadi kalkınma gerçekleşirse, sosyal kalkınma gerçekleşir. İktisadi kalkınmayı sağlayacak olan siyasal hamle ve bilinçtir. Kırbağları politik tercihlerini kendilerinden yana kullanırsa, bir şeyler değişmeye başlar. Bu eksende bizler çeşitli projeler üzerinde yoğun mesai harcıyoruz! Öncelikli olarak bu bölgede neler yapabiliriz, nasıl bir iyileştirme gerçekleştirebiliriz üzerinde duruyoruz. Elbette bu projelerimizin gerçekleşmesi siyasal bilinç ile, iktidar gücümüzün elimizde olması ile gerçekleşir.

İşte Kırbağları için çözüm alternatifimiz; Bölgenin ekonomik sorunlarına çözüm üretmek amacıyla, bölgenin imar değerini en az 3’e katlamamız gerekiyor. Yani MHP’li yerel yönetimimizde bölgenin hektar başına nüfus yoğunluğu mevcut durumu 100-110 kişi/hektar. AKP’li belediyenin hazırladığı ve bizler tarafından veto edilen imar planına göre bölgenin 210 kişi/ hektar. Bunun en az Bor yoluna eş değer bir yoğunluk artırımı gerekiyor. Yani 400-500 kişi/hektar olması gerek. Aksi halde mevcut görünüm değişmez, rantabıl olmadığından hiçbir inşaat şirketi bu bölgede yeni yerleşim birimi açamaz! Düşünün bölgede evler 2-3 katlı! Bir müteahhit geldiğinde mevcut imar durumundan dolayı inşaat yapamaz. Yine AKP’li Belediyenin hazırladığı planda iki katına çıksa bile yine müteahhit giremez! Ancak 3-4 katında bölgenin şehir görüntüsü halini alır, bölgenin imar değeri yükselir. İmar değerinin yükselmesi demek, bölgenin iktisadi anlamda kalkınması demektir. Arkasından iktisadi rehaf bölgenin sosyal hayatına yansır. Böylece bölge iktisadi ve sosyal kalkınması sadece alacağımız bir kararla başlamış olur. Mevcut zemin etüt raporlarında bölgenin zemini Niğde için en iyi yerlerinden birisi olmasına rağmen, mevcut iktidar buraları sadece oy deposu görmesi ama bir hizmet yapmaması manidardır” dedi.

Kırbağları’nın Kaderine Terk Edilmişliğine Son Vereceğiz!

Bölgenin sosyal sorunları açısından da durumunun içler açısı olduğuna dikkat çeken MHP’li Er; “Eğitim kurumları bölge için yetersiz. Bir Anadolu, Bir de teknik lisenin açılması gerek. Sosyal donatılar yok denecek kadar az. Alt yapı en az çağın 25 sene gerisinden geliyor. Bunun dışında yolların maalesef düzgün asfaltlanmadığını dahası bazı yerlerin asfaltlanmadığına şahit oluyoruz. Bunun dışında doğalgaz hattı çoğu yere hiç ulaşmamış. Dağıtım şirketi için az nüfusun olduğu yerde yatırım mantıklı olmuyor ama bölgenin nüfus yoğunluğunun ve iktisadi durumun iyileştirilmesi ile mümkündür.

Artık bölge halkının bu gerçeği kavraması ve politik tercihini bu eksende kullanması gerekiyor. Geçmişte ne olursa olsun biz bu bölgeye özel önem veriyoruz. Bu bölgenin kalkınması bizim namus borcumuzdur diyoruz. Bölgenin Niğde’den kopmasına karşıyız. Bölgenin yoksullukla mücadelesine her türlü desteği sunacağız. Biz 11 Ocak 2013’de yapılan Nazım İmar Planı taslağında gövdemizi, yüreğimizi ortaya koyarak Kırbağları için hayır oyu verdik. Yeter ki bizlere inanın” dedi.

Seçim çalışmaları hakkında vatandaşları bilgilendiren MHP’li Er, Liderleri Dr. Devlet Bahçeli’nin genel siyasi mesajlarını da vatandaşlara iletti.
















 
 
Editör: TE Bilişim