30 Mart seçimleri öncesi Kemerhisar’ın kaderini değiştirecek projelerle seçimlere giren ve büyük bir oy farkı ile Belediye Başkanı olan Beytullah Kirazcı çalışmalarına hızlı başladı.

Kemerhisar’da 30 Mart’tan bu yana gerçekleştiren faaliyetler ve çalışmalar planlı ve programlı çalışmanın izlerini yansıtıyor. Kemerhisar’a gönül verenler için yapılan gönüllü bağış çağrıları da meyvesini veriyor.

Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı Kemerhisar’ın en önemli sorunlarından birinin tanıtım eksikliği olduğunu belirterek Türkiye’nin en gelişmiş şehirlerinden olan İzmir ve Eskişehir’de önemli ve etkili ziyaretlerde bulundu. İlk ziyaretini Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e gerçekleştiren Kirazcı, Büyükerşen ile birçok konuda fikir alışverişinde bulundu. Kemerhisar’ı tarihi ve kültürü ile anlatarak Büyükerşen’i Kemerhisar’a davet etti. Eskişehir ziyaretinde CHP Eskişehir Milletvekili iken aday gösterilerek Odunpazarı Belediye Başkanı seçilen Av. Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'ı da ziyaret eden Kirazcı bu ziyaretlerin ardından İzmir ziyaretlerini bir gün erteleyerek Türkiye’yi büyük bir yasa boğan ve 301 maden işçisinin vefat ettiği Manisa’nın Soma İlçesine giderek Soma’da yaşanan acıya ortak oldu.  

 

MADENCİLERİN ACISINA ORTAK OLDUK

Soma’da yaşanan elim olay sırasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşen ve Somalıların acısına ortak olan Kirazcı “Soma’da gerçekten büyük bir acı yaşanıyor. Soma’da yanan ateş 301 ailenin ocağına düştü ama biz millet olarak bu acıyı derinden hissettik. Bu acıyı tarif etmek mümkün değil. Bu elim kaza sonucu şehit olan işçilerimizi saygıyla anıyorum. Yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

Ziyaretlerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Buca Belediye Başkan Vekili ile Türkiye’de Kent konseyini ilk hayata geçiren ve Kent Konseyi danışmanı olan Metin Erten'i ziyaret ederek devam eden Kirazcı özellikle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile yapılan görüşmenin oldukça verimli geçtiğini ve Kocaoğlu’nun kendilerine önemli bir zaman ayırarak Kemerhisar'ın tanıtılmasına katkıda bulunacağını belirtti. Kemerhisar’ın tarihi ve kültürel yapısını büyük bir dikkatle dinleyen Kocaoğlu ve ziyarette bulunulan diğer belediye başkanları Kemerhisar için destek sözü verdi.

 

KEMERHİSAR (TYANA) DIŞARIDA TANINMIYOR

Belediye Başkanı olarak Kemerhisar’ın tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmak adına bazı temaslarda bulunduğunu belirten Kirazcı; “Biz Belediye olarak çalışma sistemimizi diğer belediyelerden farklı gerçekleştiriyoruz. Belediye Meclisine seçilen her meclis üyesinin bir görev tanımı var. Ziyaretlerimde bana Eğitimden sorumlu Meclis Üyesi Belgin Oğram Toktaş ile İmar ve Şehircilikten sorumlu Meclis Üyemiz Servet Demirci’de eşlik ettiler. Bu ziyaretler esnasında kardeş belediyecilik kapsamında da görüşmeler yaptık. Son derece verimli geçen görüşmelerimizin ardından Kemerhisar’a gönüllü yardımlar akacak. Üzülerek belirtmek isterim ki bu görüşmelerimiz esnasında Kemerhisarımızın hemen hemen hiç bilinmediğini fark ettik ve bu bizi çok üzdü. Kemerhisar’ı tanıtma adına bundan sonra çok daha büyük gayret sarf edeceğiz. Ben Belediye Başkanlığı görevimin yanında  bir kültür elçiliği görevini de yerine getirme çabasında olacağım. Bu bağlamda ülkemizin birçok ilinde Kemerhisar’ın tanıtımına katkı sağlayacak çalışmaları ekibimle birlikte gerçekleştireceğiz. Büyük bir tanıtım hamlesini başlatacağız. Ziyaret ettiğimiz tüm başkanlarımıza bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Tyana Kültür ve Turizm Festivali ile ilgili de bilgiler verdik. Bu bilgilerin ardından bizimle görüşen başkanlar ve diğer yetkililer bundan sonra Kemerhisar’ı görmek için mutlaka geleceklerini belirterek Kemerhisar’ı merak ettiklerini ifade ettiler. Ayrıca bazı belediyeler 31 Temmuz, 1-2 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecek olduğumuz 14. Uluslararası Tyana Kültür ve Turizm Festivali’nde stand açarak kendi belediyelerini tanıtacaklar ve kardeş belediyecilik konusunda önemli adımlar atacaklar. Her alanda çok olumlu, samimi ve verimli ziyaretimizin meyvelerini ilerleyen günlerde Kemerhisarımızda görmeye başlayacağız. İstanbul Kartal Belediyesi ile Kardeşlikten başlayarak, Eskişehir ve İzmir'de devam eden ziyaretlerimiz hiçbir parti ayrımı gözetmeksizin tüm Türkiye çapındaki Belediyeleri ziyaretle ederek kararlılıkla devam ettireceğiz. Bu ziyaretlerimiz esnasında bizlerden hiç bir yardımı esirgemeyen değerli Kemerhisarlı kardeşlerime ve tüm dostlarıma teşekkürlerimi, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

 

Ziyaretler esnasında İzmir'de Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın mezarını, Karşıyaka'da müze haline getirilen Atatürk'ün eşi Latife Hanım'ın köşkünü de ziyaret eden Kirazcı ve beraberindeki Meclis üyeleri daha sonra İzmir Vali Yardımcısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı ile birlikte İzmir'de ilk kurşunu atan Hasan Tahsin'i anma törenine katıldı.

 

İzmir'de yaşayan Kemerhisarlılarla bir araya gelen Kirazcı, Kemerhisarlılarla bir süre sohbet etme şansı buldu.

 

 

 

Editör: TE Bilişim