CHP Kemerhisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Kirazcı Niğde’de yayın yapan basın kuruluşlarının temsilcileri ve muhabirleri ile bir araya geldi.



Kemerhisar Kasabası’ndaki evinde gerçekleştirilen yemek organizasyonuna CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak ve eşi, CHP Merkez İlçe Yöneticisi Seyhan Coşkun, CHP Kemerhisar Belde Başkanı Mümtaz Hıraman’da katıldı. Niğde’nin gelişmesi için büyük gayret gösteren basın camiasının ne kadar zor şartlarda çalıştıklarını hep birlikte görüyoruz. Bu gün burada düzenlediğimiz bu yemekte sizlere azda olsa bir moral ve dinlenme ortamı sunmaya çalıştık diyen  Beytullah Kirazcı 2014 Mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerle ilgilide şöyle konuştu:

Kemerhisarda CHP 2009 yılında gerçekleştirilen Yerel seçimlerini Belediye Başkanlığı anlamında kaybettik. 2009 yerel seçimlerinde CHP’den 4 meclis üyesi olarak halk bize görev verdi. Halkımız bize oy vererek bütün olarak bizim taleplerimiz doğrultusunda çalışmalar yürütmemizi istediler. Bizlerde meclis üyeleri olarak Kemerhisar halkına fayda sağlayacak her kararın altına imza attık. Belediye meclisinde Kemerhisar halkına ters düşen aykırı olan kararlar geldiğinde de buna itiraz ettik. Bizler Belediye meclis üyeleri olarak Kemerhisar halkının sorunlarıyla birebir ilgilendik.  Belediye hizmeti dışında CHP’li Meclis Üyeleri olarak sokakta belediyecilik hizmeti sunduk buna da ‘Alternatif Belediyecilik’ dedik. 2009 seçimlerinin ardından bizler ilk olarak Musa Eroğlu konseri olarak CHP dim dik ayakta geleceğin en güçlü adayı izlenimi verdik ve özellikle turizm alanında gelişmesi için çok sayıda projeye imza attık.

27 Ekim 2012 tarihinde CHP olarak bir ön seçim gerçekleştirdik.  Bu ön seçimde farklı bir yol izleyerek halkı sandığa davet ettik diyen Beytullah Kirazcı; “5 aday adayı arkadaşımızla birlikte altı mahallede sandık kurduk. Bu altı sandığa 1850 kişi davet edildi 1650 kişi geldi ve oy kullandı. Bunun adına ‘Kemerhisar Modeli’ dedik bize göre demokrasi bu şekilde olurdu. Dünyada iki demokrasi türü vardır biri temsili demokrasi diğeri doğrudan demokrasi. Temsili demokrasi temsilciler tarafından ifade edilir fakat biz doğrudan direkt halka sorarak doğrudan demokrasiyi tercih ettik ve büyük bir başarı elde ettik. Bu ön seçimin çıkış noktası da sayın vekilimizin ön seçimle geliyor olmasıydı. Kemerhisar bu konuda tüm Türkiye’nin gündemine oturdu. Maraş’ta, Samsun’da, Çorum’da ve birçok yerde yerel basında çıktı. Siz değerli basın mensupları da bu konuda yaptığınız haberlerle bizlere çok büyük destekler verdiniz. Benim adaylığım geçen yıl 27 Ekimde kesinleşmiş oldu” diye konuştu.


Kent konseylerini kurmuş olmamız 2009 yılındaki seçimlerin hemen ardından başladı bugüne kadar devam etti ve bundan sonra da devam edecektir diyen CHP Kemerhisar Belediye Başkan Adayı Beytullah Kirazcı; “Kent konseyi çok önemlidir. Biz yönetime halkın katılmasını istiyoruz. Bunu sağlayabilecek organları da Kemerhisar da kuruyoruz. Bu organların en önemlisi de Kent Konseyleridir. Bunun bileşenleri, Kadın meclisleri, gençlik meclisleri ve çocuk meclisi. Her 100 seçmene bir temsilci şeklinde kent konseylerini oluşturuyoruz. Bu konseylere okul müdürleri, muhtarlar ve cami imamlarını da doğal üye olarak katıyoruz. Biz meclis üyesi olarak şimdiye kadar şunu gördük meclis üyeleri ayda bir gelir imza atar ve gider. Birçok meclis toplantısı 15 dakika sürer. Bizim Meclis üyelerimiz ise şu şekilde olacak sağlıktan sorumlu meclis üyesi, eğitimden sorumlu meclis üyesi, turizmden sorumlu meclis üyesi, tarım hayvancılık ve köy işlerinden sorumlu meclis üyesi, meyvecilik ve su işlerinden sorumlu meclis üyesi şeklinde olacak ve hepsinin görev tanımını yapacağız” dedi.



Belediye Başkan adaylarının ön seçimle gelmiş olmasından dolayı Kemerhisar da Meclis üyelerinin de ön seçimle geleceğini belirten Kirazcı; “22 Eylül tarihinde Kemerhisar’da meclis üyeliği için halkın katılımı ile bir ön seçim yapılacaktır. Seçimde belediye başkanı ve meclis üyelerine oy verildiği için meclis üyelerinin de halkın ön seçimi ile gelmesi gerektiği düşüncesi ile bu belirlemeyi 22 Eylül’de tekrar Kemerhisar halkı ön seçime gidip meclis üyelerini belirleyecekler. Farklılıklarımız buradan başlayarak devam edecektir. Kemerhisar’la ilgili ciddi ekonomik projelerimiz var olacak” diyerek Kemerhisar da gerçekleşen demokratik hareketin devam ettiğini belirtti.

Kemerhisar’ın 9 yılda yüzde 33,2 göç verdiğine vurgu yapan Beytullah Kirazcı; “Savaş yok, salgın hastalık yok, doğal afet yok o halde yüzde 33,2 göç vermiş olmak Kemerhisar için ağır bir kayıptır. 9 yıl önce 17 Bin civarında olan küçükbaş hayvan sayısı şu an 4 bin 300’lere indi. Kemerhisar ciddi ekonomik kayba uğruyor. Nüfusa bakıldığında Kemerhisar sosyal kayba uğruyor. Bunları önleyici projelerimiz hazır. Yarın seçim olsa belediyecilik anlamında her şeye hazırız.  Biz Pazar günü seçim olacak Halkımızın takdiriyle belediye başkanı olacağız. Pazartesi günü de hizmet verecek durumdayız” diyerek Belediyecilik anlamında göreve hazırız.

50 YILDIR YAPILMAYANI 5 YILDA YAPACAĞIZ

Belediye başkanlığını kazandıktan ve görev aldıktan sonra 5 yıl hizmet ettikten sonra siz basın mensupları bana şunu sorun “Başkan kendini başarılı görebiliyor musun?” eğer ki ben bu soruya şu yanıtı verirsem çok iş yaptım ama işlerim yarım kaldı bir dönem daha istiyorum gibi klasik siyasetçi lafları söylersem o zaman benim on üzerinden 5 puanımı kırın diyen Kirazcı; “Ama onun yerine bizim kurduğumuz meclislerden dinamik bir yapı çıktı ve benim yerime daha genç daha dinamik bir başka arkadaşımız bu göreve talip dersem işte o zaman başarılıyımdır. Bu Siyasette benim en önemli ilkemdir. Yapacağımız işler mutlaka Kemerhisar’ın faydasına olacak şeylerdir. Kemerhisar halkı 50 yıldır yapılamayan çok sayıda işi bizden 5 yılda bekliyor inşallah bizde bunu yapıp başaracağız” diye konuştu.



KEMERHİSARDA HİZMET ANAHTARI CEBİMİZDE

Yemekte bir konuşma yapan CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak; Kemerhisarda biz adayımızı halk oylaması ile belirledik. Bu Türkiye de ilk defa yapılmış bir model. Sosyal demokrasi dergisi, Cumhuriyet Gazetesi ve birçok gazete de yer aldı. Türkiye’nin tanınmış yazarları da bu konuya büyük ilgi gösterdiler. Kemerhisar da bu halk oylamasının başarıyla geçmesin akabinde Kemerhisar’da biz seçimi yüzde 100 alacağız. Kemerhisar da hizmet için anahtar cebimizde ama biz tarihi bekliyoruz. Biz Kemerhisar’da genel seçimlerde Bin 900 küsür oy aldık diğer partilerin bin 200 birisi, 350 küsür de birisi almıştı. Toplama şu anda 400 fark atmış durumdayız. Diğer adaylarımızın da Dünyanın ve Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan bir şekilde adayımızın yanında olmaları ve her verdiğimiz görevi yapmaları bu seçimin burada başarılacağı anlamını taşıyor. Bu kapsamda halk oylamasının ön seçimin bütün siyasi partilere örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

Artık tepeden atamalarla kafakol ilişkileriyle memleket çok şey kaybediyor diyen Milletvekili Doğan Şafak; “Demokrasi sorumlulukların ve güçlerin paylaşımıdır. Güçlerin tek elde toplanmaması gereken bir yönetim şeklidir. Bu kapsamda Kemerhisar’ın örnek model olduğunu düşünüyorum ve Beytullah Kirazcı’ya her türlü desteği veriyoruz. Projelerle yola çıkıyor kendisi demokrasi, program ve projeyi bir arada bulunduran çalışmaları mevcut ben kendisine başarılar diliyorum” dedi.






Editör: TE Bilişim