Demokrat Parti Seçim İrtibat Bürosu, Bor Yolu Hayat Hastanesi karşısında açıldı. DP Niğde İl Başkanı Nurettin Şenluk, DP 1. Sıra Niğde Milletvekili Adayı Cengiz Sefer, 2. Sıra Adayı Nihat Özbek, DP Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, DP Niğde İl Eski başkanı O. Naim Erem, MKK Üyesi Ordu Milletvekili Adayı Bahtiyar Yamaner ve çok sayıda davetli katıldı.
 
 
İnsanların menfaatlere koştuğu dönemde, DP seçim bürosunu açmaktan memnun olduklarını dile getiren Erem, “ Seçildiği takdirde Niğde ve Türkiye’ye hizmet için çalışacağına inandığım aday arkadaşlarımıza seçim çalışmalarında destek olmak için buradayım” dedi.
 
Merkez Karar Kurulu Başkan Yardımcısı Bahtiyar Yamaner, “ sayın başbakanımızın birkaç kelimesinden alıntı yaparak sayın başbakanımıza bir cevap vermek istiyorum. Sayın başbakan diyor ki ‘biz iktidar olduğumuzda 23,5 milyar dolar IMF’ye borcumuz vardı. Şimdi 5 milyar dolar borcumuz kaldı. 23,5 milyar dolar nere… 5 milyar dolar nere’ diyor. Ben şöyle bir cevap vermek istiyorum.

Sayın başbakanım DP ve ANAP’ın yapmış olduğu bütün yatırımları satarak 60 milyar dolarlık bir girdi yaptınız. Ayrıca 220 milyar dolar borçla ülkeyi teslim aldınız, 600 milyar doları geçen bir borçla devam ediyorsunuz. Şimdi soruyorum sayın başbakanıma ve ülkeyi yönetenlere 220 milyar dolar nere…, 600 milyar dolar nere” diye konuştu.
 
DP Niğde Birinci Sıra Milletvekili Adayı Cengiz Sefer, Niğde’de büyük bir işsizlik sorunu olduğunu belirterek, “ Niğde’mizde bir üniversitemiz var ancak öğrenci sayısı 18 bin iken 10 bine düştü. Niğdeli okumaktan hoşlanan bir nüfus sayısına sahip. Çevre İllere çok yakın olan bir üniversite öğrenci sayısının çok daha yüksek olması gerekir. Bunun yanı sıra Niğde’de hayvancılık, çiftçilik oldukça zora girdi, insanlarımız mağdur durumda, mevcut milletvekilleri bu insanlarımızla ilgili ciddi bir çalışma ortaya koymadı, bu kötü gidişe hiçbiri müdahale etmedi. Kısmet olurda milletvekili seçilirsek bütün bu sıkıntıları çözmek için mücadele vereceğiz” dedi.
 
Ülkemizde benzinin 4 TL 20’den satıldığını dile getiren Sefer, “ Buna keza elektrik de çok pahallıdır. Ülkemizde su parası da çok pahallıdır. Bunlarla ilgili şu andaki hükümet namert vergisi almaktadır. Bunun adı namert vergisidir. Esnafın artık işleri iyi değil, vergisini ödeyemiyor, hükümet parasını nereden alacak, işte benzine, elektriğe yükleniyor. Nereden bakarsanız bakın hayatımız artık çok pahallıdır. Oldukça pahallı bir hayat yaşıyoruz” dedi.
 
Hükümetin ‘8 yılda yollar yaptık, halkın ayağına gittik” diyerek övündüğünü belirten Sefer, “ Sanki her şeyi bunlar yaptılar, utanmasalar diyecekler ki cumhuriyeti de 2-3 yıl biz kurduk. Halkımız büyük bir kandırmaca içinde bu gidişata mutlaka dur dememiz lazım” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim