Niğde Milletvekili Ömer Selvi'ye yapılan çirkin saldırı hakkında kınama mesajları 



************

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan KAVAKLIOĞLU, Milletvekili Ömer SELVİ’ye yönelik geçtiğimiz günlerde gerçekleşen çirkin saldırı girişimi ve kamuoyunu yanıltıcı çaba ve rivayetlerle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Milletvekili KAVAKLIOĞLU açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle değerli milletvekili kardeşim ve yol arkadaşım Dr. Ömer SELVİ’ye yönelik 06.03.2014 tarihinde gerçekleşen çirkin saldırı girişimini esefle ve şiddetle kınadığımı belirtmek istiyorum. Görevinde oldukça başarılı, mümtaz bir şahsiyet olan, milletvekilliği boyunca özveri ve tevazu içinde memleketimiz için yoğun çaba sarf eden, etkili ve verimli çalışmalarda bulunan Milletvekili Ömer SELVİ kardeşimize yönelik, hiçbir zaman hak etmediği bir şekilde ülkemizin örf ve ananeleriyle, demokrasi anlayışıyla ve insan sevgisi düsturuyla, makama saygı anlayışıyla hiçbir şekilde bağdaşmayan bu çirkin saldırı girişimi, aslında layıkıyla temsil ettiği milletimize ve halkımızın iradesine yönelik bir girişim olarak kabul edilmiş olup, siyasi parti ayırt etmeksizin tüm hemşerilerimizi de derinden üzmüştür. Her zaman olduğu gibi, bu üzücü hadisede tereddütsüz bir şekilde Sayın SELVİ’nin yanında olduğumu özellikle belirmek istiyorum.

Olayın seçim irtibat merkezimizde ve partilimiz olan bir şahısın sebebiyet vermesiyle meydana gelmesinden ötürü öncelikle parti hukukunun titiz biçimde çalıştırılarak aile içinde değerlendirilmesi gerektiğini düşündüğüm bu üzücü hadisede; akabinde kamuoyunu yanıltmaya yönelik ve saldırı kadar çirkin ve kınanması gereken girişimler olan bazı rivayetler, fütursuz haberler ve kamuoyundaki bilgi kirliliği üzerine bu açıklamayı yapma gereği hâsıl olmuştur. Çirkin bir saldırı girişiminden ibaret olan bu üzücü olayın ulusal medyada “Milletvekiline dayak” şeklinde gerçeklerle bağdaşmayacak ve milletimizi rencide edecek şekilde gündeme gelmesinden de büyük üzüntü duymaktayız. Bu üzücü olayı kamuoyuna yanlış aksettirme amacında olanları, partimizi ve partililerimizi bölmeye yönelik istismarcı ve art niyetli çabaları ve bu hadise üzerinden siyasi menfaat arayışına girenleri değerli hemşerilerimizin vicdanına havale ediyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.

Alpaslan KAVAKLIOĞLU

AK Parti Niğde Milletvekili 


*************

İL GENEL MECLİS ÜYE ADAYLARINDAN KINAMA

Milli Egemenliğimizin teminatı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bizleri temsil eden;
Ak Parti Niğde Milletvekilimiz Dr. Ömer Selvi’ ye yapılan saldırı sebebiyle son derece müteessir ve müştekiyiz.
Ak parti ailesinin üyeleri olarak bizler kime karşı ve kim tarafından işlenirse işlensin, şiddetin her türlüsünü reddeden ve onu bir insanlık suçu olarak değerlendiren bir anlayışa sahibiz. Ancak her şeyden önce söz konusu saldırının, herkesle ortak bir noktada anlaşabilen, milletimizin emanetini sırtında taşıyan son derece mütevazi ve ahlak sahibi Dr. Ömer Selvi’ye karşı işlenmiş olması bizleri ayrıca üzmüş ve hafızalarımızda bir utanç resmi olarak yer almıştır.
Bizler İl Genel Meclis Üyesi Adayları olarak Sayın Vekilimize yapılan bu saldırıyı ve bu saldırıyı gerçekleştiren şahsı esef ve şiddetle kınıyor, Milletvekilimiz Ömer Selvi’ye olan desteğimizin her aşama ve platformda devam edeceğini ifade ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
AK PARTİ NİĞDE MERKEZ, BOR, ALTUNHİSAR, ÇAMARDI, ULUKIŞLA, ÇİFTLİK İL GENEL MECLİS ÜYESİ ADAYLARI

**************

Ak Parti Belediye Başkanları ve Belediye Başkan adayları Ak Parti Niğde Milletvekili Dr.Ömer Selvi’ye yapılan çirkin saldırıyla ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması açıklaması ve kınama yapan isimler şu şekilde;

 

‘’Ak Parti Niğde Milletvekilimiz Dr. Ömer Selvi’ ye yapılan hayasız saldırı sebebiyle son derece müteessir ve müştekiyiz.

Ak parti ailesinin seçilmiş üyeleri olarak  bizler kime karşı ve kim tarafından işlenirse işlensin, şiddetin her türlüsünü reddeden ve onu bir insanlık suçu olarak değerlendiren bir anlayışa sahibiz. Ancak her şeyden önce söz konusu saldırının, herkesle ortak bir noktada anlaşabilen,  milletimizin emanetini sırtında taşıyan son derece mütevazi ve ahlak sahibi Dr. Ömer Selvi’ye karşı işlenmiş olması bizleri ayrıca üzmüş ve hafızalarımızda bir utanç resmi olarak yer almıştır.

Bizler Belde Belediye Başkanları olarak Sayın Vekilimize yapılan bu melun saldırıyı ve bu saldırıyı gerçekleştiren şahsı esef ve şiddetle kınıyor, Milletvekilimiz Ömer Selvi’ye olan desteğimizin her aşama ve platformda devam edeceğini ifade ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.’’

ÇAVDARLI DURAN ÇATAL
ÇAYIRLI DEVLET KILIÇ
DEĞİRMENLİ H.HÜSEYİN KAÇGAN
EDİKLİ AHMET MUSALLİ
ELMALI MUSTAFA TÜRKAN
HACIABDULLAH AHMET TAKYAN
HACIBEYLİ EROL OKTAY
İÇMELİ HARUN TORUN
KAYIRLI AŞIR YÜCEL
KONAKLI FERUDUN BİLGE
KOYUNLU ZEKİ BOZKURT
OVACIK OSMAN KENDİRLİ
SAZLICA SÜLEYMAN GÖRGÜLÜ
YEŞİLGÖLCÜK SALİH ERTUL
YILDIZTEPE MEHMET ASLAN
ÇÖMLEKÇİ AHMET ÖZBAĞ
KEÇİKALESİ LÜTFİ ÖZTÜRK
ULUKIŞLA ŞENER TOSUNER
YAKACIK BAYRAM SAĞLAM
YEŞİLYURT KEMAL KAYASAN
BAHÇELİ ZAFER TOKGÖZ
KARANLIKDERE ABBAS ALTUNTAŞ
KEMERHİSAR İBRAHİM ÜNAL
DİVARLI RÜSTEM CULLAZ
BOZKÖY HÜSEYİN ASLAN
AKTOPRAK ALİ AKPINAR
ÇİFTEHAN GÖKSEL AKÇAM
YENİYILDIZ MUSTAFA AYDOĞDU
AZATLI MEHMET DURU
ULUKIŞLA ALİ UĞURLU
BOZKÖY MUHARREM GÜN
AKTAŞ HASAN ALİ DAVARCI
ALAY İSMET ERYILMAZ
DÜNDARLI HAKKI GÜLER
BAĞLAMA AHMET ERDOĞAN
KARAATLI HACI EMİN YILMAZ
KİLEDERE SELAMİ YILMAZ
YEŞİLGÖLCÜK DEDE ER
ÇUKURKUYU İLERİ KOÇAK
ÇİFTLİK BAYRAM TAŞ


**********************

 

Başkan Erat, Çirkin Saldırıyı Kınadı


Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, 6 Mart Cuma günü Niğde Milletvekili Ömer Selvi'ye yapılan çirkin saldırıyla ilgili kınama mesajı yayımladı.
Başkan Erat kınama mesajında şu ifadelere yer verdi:

Niğde Milletvekilimiz Sayın Ömer Selvi'ye 6 Mart Cuma günü Niğde'de yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınadığımı belirtmek istiyorum.2011 genel seçimlerinden bu yana Niğde'mizin menfaatleri doğrultusunda görevini başarılı bir şekilde yürüten Milletvekilimize yapılan bu çirkin saldırı,seçilmiş bir kişiye yani halkımızın demokrasisine yapılmış bir saldırıdır. Bu yapılan hareketin kesinlikle açıklanabilir bir durumu yoktur. Halkımızın teveccühü ile TBMM'de ilimizi temsil etmek üzere görevlendirilen bir kişiye  yapılan bu saldırı, siyasi parti ayırt etmeksizin tüm hemşehrilerimizi üzmüştür. Unutmayalımki TBMM'de görev yapan bir milletvekili halkımız tarafından seçilmiş olup bu tür çirkin saldırılarda halkımıza yapılmış saldırı olur.Ve bundan dolayı çirkin saldırıyı esef ve şiddetle  kınıyorum.





************

Niğde Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Kınama Mesajı

Niğde ilimizin milletvekillerinden sn. Ömer Selvi' ye gerçekleştirilen; menfur saldırıyı esefle kınıyoruz. Sebebi her ne olursa olsun "şiddet" içeren bir davranış biçimini federasyon olarak onaylamamız mümkün değildir.



Şiddet göreni "zayıf" göstererek kamuoyu önünde itibarsızlaştırma çabalarını da en az şiddet gösteren kadar üzüntüyle izliyoruz.

Federasyon olarak,  böyle elim bir olayın tekrarlanmamasını temenni ediyoruz.


Niğde Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu


************

Ak Parti İl Başkanlığının Mesajı

Emrah Özdemir Ömer Selvi'ye Yapılan Çirkin Salıdırıyla İlgili Açıklama Yaptı

Açıklamada : 

 06.03.2013 tarihinde vuku bulan üzücü hadise ile ilgili  Ak Parti İl Başkanlığı olarak kamuoyunu bilgilendirmek ihtiyacı hasıl olmuştur.


Öncelikle bir süredir gerçek dışı beyanlarda bulunarak rahatsız  edici konuşmalar yapan ve rahatsız edici davranışlarda bulunan  şahıs N.Ü. ile ilgili yasal sürecin başladığını ifade ediyoruz.
Malum medya kuruluşlarının sebep olduğu bilgi kirliliğini bertaraf etmek ve kamuoyunun doğruları öğrenme hakkını kendilerine iade etmek maksadıyla  söz konusu üzücü hadisenin yalnızca bir darp girişiminden ibaret olduğunu kamuoyunun bilgilerine sunarız.
Kalkınan,  gelişen Niğde’miz için fedakarca çalışan Milletvekilimize yapılan bu saldırıyı çarpıtarak yalan haber olarak servis eden bazı medya kuruluşlarını, kendi sosyal paylaşım sayfalarından gerçeklerle asla bağdaşmayacak şekilde kamuoyunu yanıltmaya çalışan ve hatta bununla da kalmayıp paylaşımı tasvip eden yorumlarda bulunan şahısları hemşehrilerimizin takdirine sunuyoruz.


Bu vesile ile 2011 Genel seçimlerinden bu yana görevini başarıyla yürüten Milletvekilimiz Dr. Ömer Selvi’ye yapılan  melun saldırıyı esef ve şiddetle kınıyor, Saygıdeğer  Milletvekilimizi  hedef alan bu melun saldırıyı gerçekleştiren şahısla ilgili gerekli yasal işlemlerin yapıldığını ve yasal sürecin devam ettiğini kamuoyunun bilgisine sunuyor ve yine bu hadise üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışan güruhları da kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz.'dedi


************
Ömer Selvi; Asılsız Haber Yapılıyor" dedi


Niğde Milletvekili Dr. Ömer Selvi yapılan saldırı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

 

Ak Parti Niğde Milletvekili Dr. Ömer Selvi şahsına yapılan saldırı ile ilgili yaptığı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

  

“Şahsımı hedef alan saldırıyla  ilgili olarak gündemdeki bilgi kirliliğini gidermek adına bir açıklama yapmak gereği  doğmuştur. Öncelikle geçtiğimiz Cuma günü 06.03.2014 tarihinde gerçekleşen saldırı ile ilgili olarak yerel ve ulusal medyada yer alan ve kamu vicdanını derinden yaralayan asılsız haberleri ve buna benzer rivayetleri şiddetle kınıyorum.

  

Bir takım medya kuruluşlarının ucuz ve basit yöntemler kullanarak şahsımı ve dolayısıyla emanetini taşıdığım aziz milletimizi küçültücü ifadelerle kaleme aldığı “-dövüldü-, -Milletvekiline medya dayağı-“ gibi ifade ve beyanların gerçek dışı olduğunu ifade ediyor, halkın doğru bilgi edinme hakkını gasp eden, haber ve habercilik etiği ile asla bağdaşmayacak yöntemlerle kamuoyunun doğruyu öğrenme hakkını gasp eden kişi ve kuruluşları da yüce milletimizin vicdanına havale ediyorum. Vuku bulan söz konusu saldırıda fiili bir müdahalenin olduğunu fakat bu müdahalenin kamuoyuna, bilerek ve isteyerek yanıltmak gayesi ile haber servis edenlerin iddia ettiği gibi ileri boyutlarda olmadığını kamuoyunun engin bilgi ve takdirlerine sunuyorum.Saldırıyı gerçekleştiren ve ismi kamuoyu tarafından bilinen şahıs ile ilgili olarak ise gerekli yasal işlemlerin başlatıldığını ve bundan sonraki süreçte hak arayışımızın hukuki yöntemlerle devam edeceğini ifade ediyorum.

 

Gündemi arzu etmediğim bir şekilde meşgul eden saldırıyla ilgili olarak, kamuyounu gerçek anlamda bilgilendirici haberler yapan hassasiyet sahibi basın mensuplarına ve saldırıyı kınayarak geçmiş olsun temennilerini ileten gerek muhalefet gerek iktidar partisi mensubu bütün hemşehrilerime iyi niyet ve temennilerinden dolayı şükranlarımı  sunuyorum.                                               

************

Ömer Selvi'ye çirkin saldırı TIKLAYIN






Editör: TE Bilişim