Ankara Sıhhiye Meydanı'nda KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyeleri, rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla AKP’yi protesto etti.

Niğde’den de KESK’e bir grup sendika üyesi protesto mitingine katıldı.
 
SES Niğde Temsilcisi Yılmaz Yıldız, yapılan protesto mitingi nedeni ile  açıklama yaptı. “ DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’un çağrısıyla Ankara Sıhhıye meydanında “Özgürlük, Barış, Demokrasi, Adalet ve Emek Mitingi” düzenlendi. Türkiye’nin dört bir yanından yola çıkarak soğuk havada Ankara’ya gelen eylemciler Hipodrom’da toplandı, ardından Sıhhiye’ye yürüdü. Niğde den 1 otobüsle ile Eğitim-Sen ve SES olarak katıldığımız eylem gelecek güzel günler için hepimize umut oldu.


 “Bozuk düzende sağlam çark olmaz, bu pisliği halk temizler” yazılı pankartın en önde olduğu yürüyüşe çağrı yapan örgütler, çok sayıda sivil toplum örgütleri, öğrenci hareketleri, vatandaşların yanı sıra CHP, HDP, EHP de katıldı. Yürüyüşü ayakkabılarını çıkararak çıplak ayakla tamamlayan Karayolu işçileri ise ilginç görüntülere sahne oldu. Polisin arama yaptığı noktalarda üzerlerini aratmak istemeyen bazı gruplar ile polis arasında zaman zaman arbede yaşandı. Polis bazı grupların aranmadan miting alanına girmesine izin verdi. Miting alanında sık sık, “Hırsız var”, “Faşizme karşı omuz omuza”, ‘’Yaşasın Halkların kardeşliği’’, ‘’Kadın, Yaşam, Özgürlük’’, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sloganları atıldı.


Mitingte KESK Genel Başkanı Lami Özgen, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, TTB Merkez Konsey Başkanı Özdemir Atakan birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalarda ortaya çıkan yolsuzluk iddiaları hatırlatıldı ve hesap sormaya devam edeceğiz ta ki hırsızlar, katiller, çeteler ve halk düşmanları yargılanıp cezalandırılıncaya kadar diyerek sloganlar atıldı.


Mitingin devam ettiği sırada iki grup arasında pankart asma yüzünden kavga çıktı. Kavganın ardından gruplar arasında tartışma ve arbede uzun süre devam etti. Taraflar araya girenlerin yardımlarıyla sakinleştirildi.


Niğde SES temsilciği olarak eylemden sonra aracımız binerek saat 23;00 sularında hiçbir sorun yaşamadan ilimize döndük. Katkı sunan sun(a)mayan tüm arkadaşlara teşekkür ederiz. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz şiarıyla tüm emekçiler adına taleplerimizi ifade ettik.  Çünkü; ayağını kaşımak için bile bulamıyorsun bu KARANLIKTA ve sözüm ona adı sendikalar hala sokağa çıkmayıp komple teorileri üretiyorsa eylemden başka seçenek atık kalmamıştır. Bizlerde SESNiğde olarak , şimdi değilse ne zaman mücadele edilecek diyerek özellikle bu dönemde kazanacak kaybedecek muhasebesi yapmadan tepkilerimizi alanlara döktük.”dedi. 











Editör: TE Bilişim