Niğde Belediye Başkanlığı Kent Meydanı Projesi ile de şehrin önemli bir ihtiyacını daha çözüme kavuşturuyor. Projenin inşaatı kapsamında temel betonu atıldı.


Artık Niğde’nin bir meydana sahip olması gerektiği inancını tüm Niğdelilerle paylaşan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, inşaatı başlatılan kent meydanı otopark çalışmalarının temel beton atma çalışmalarını yerinde inceleyerek projenin temelini attı.


Niğde’de resmi törenlerin ve mitinglerin ana cadde üzerinde yapıldığını hatırlatan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Kent Meydanı Projemizin temel atma merasimini gerçekleştirdik. Havalar müsaade ettiği sürece Kent Meydanı Projesini kısa sürede yapıp halkımızın hizmetine sunacağız. Yüklenici firma ile yaptığımız sözleşme ve ihale gereği de 4 ay içerisinde bu çalışmanın bitirilmesi gerekiyor. Yer teslimi yapılalı 20 gün oldu. Yaklaşık 100 gün içerisinde çalışmanın bitirilmesi gerekiyor. Tabi hava şartları kış aylarına denk gelmiş olması da önemli bir etken. Hava şartları müsaade ederse seçimden önce bu hizmeti tamamlayarak hizmete açacağız" dedi.

Kent Meydanı Projesinin 2. etabında postane yıkılacak

Kent Meydanı projesinin Niğde için ne kadar önemli olduğunu hemşerilerimizin destekleriyle görmekteyiz diyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Hemen bahar mevsimi ile beraber Kent Meydanı Projemizin 2. etabı olan postanenin olduğu yeri de yıkarak Kent Meydanı Projesine katacağız. 3. etabı da bu çalışmaların arkasından devam ettireceğiz. Valilik ve Defterdarlığın olduğu yeri de 3. etap olarak Kent Meydanı Projemize dahil etmeyi orta vadede planlıyoruz. Projemiz ve planlarımız bu şekilde hazırlandı ve tamamlandı. Meydanda bulunan Atatürk büstünü de bu projemizde uygun bir yere alarak resmi törenlerin bu meydanda yapılmasını sağlayacağız. Artık törenlerde şehir trafiğini kapatmadan bu meydanımızda gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla şehrimize bir vizyon kazandırma noktasında önemli bir projeyi gerçekleştirmiş olacağız" şeklinde konuştu.

5 yıl önce Niğde'mizin günleri yıllardır küçük ve rutin işlerle geçmiş

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Önemli bir proje altını çizerek belirtmek istiyorum. Yıllardır Niğde'miz küçük ve rutin işlerle günleri geçmiş. Ama bundan sonra, geçmiş 5 yıl da önemli projelerin altına imza attığımız gibi yeni dönemde de Niğde'mize yakışır vizyon projelerin altına imza atmaya Niğde Belediyesi olarak devam edeceğiz. Kent Meydanı Projemizin Niğdeli kardeşlerimize hemşerilerimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.



Editör: TE Bilişim