1 Kasım 2015  seçimlerinden sonra Niğde’de il, ilçe, belde, köy ve mahalle olarak sandık sandık inceliyor,  değerlendiriyor  ve geçen seçimlere göre yorumlayıp  gelecek seçimler için not alıyordum ki bugün bir haber düştü. (burada tıklayın)

Haber-Yorum: Selim GÖKEL

Bugün  Ak Parti’nin 105’inci Genişletilmiş İl Başkanları Töreninin sonunda ülke genelinde en yüksek oy oranına ulaşan teşkilatlara Başbakan Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu tarafından plaket verildi.  Altunhisar İlçesi Keçikale Beldesi  yüzde 93,30’luk oy oranı ile Türkiye’de Ak Parti’nin aldığı en yüksek oy oranı olarak 9’uncu oldu ve Belde Başkanı Cemal Öztürk’ün de bulunduğu sahnede  Belediye Başkanı  Şamma Öztürk Başbakan’ın elinden plaket aldı.

ŞAMMA ÖZTÜRK BİR YILDA İKİ KERE BAŞBAKANLA TOKALAŞTI!

Keçikale Belediye Başkanı Şamma Öztürk bir yılda iki kere Başbakan Davutoğlu ile aynı kareye girdi. Unutanlara hatırlatalım, Başkan Şamma Öztürk 2014 seçimlerinde MHP’den seçilmiş ve 1 yıl sonra Ak Parti’ye geçmişti ve rotezetini yine Başbakan Davutoğlu takmıştı. (haberi burada tıklayın)

Verilen algının aksine Ak Parti oran olarak  Niğde’de  en yüksek oyu Keçikale’de  değil, köylerde aldı.  Köyler bu seçimde Ak Parti'ye rekor oy verdiler. Tulum çıkan köyler var. 



PLAKET KÖYLERİN  HAKKI

Başbakan Davutoğlu Plaketi köylere  vermesi lazımdı... Ama  muhtarlık… Program beldelere kadardı.. Köy olduğu için Parti Teşkilatı yok…  O yüzden plaket  Keçikale Belde Teşkilatına gitti.

Geçtiğimiz 7 Haziran seçiminde  ulusal da gündem oluşturan bir konu vardı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Edikli beldesinde miting sırasında en yüksek oyu alan beldeye Belediye olarak 500 bin lira hibe edeceklerini söylemişti.  Bu bir nevi seçim rüşveti büyük tepki almış ulusal gazeteler manşet yapmıştı.

7 HAZİRAN SÖZLERİ TUTULACAK MI? 500 BİN KİMİN?

Keçikale’nin plaket aldığı törende İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin,   Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan,  İl Başkanı Emrah Özdemir ile kadın ve gençlik kolları başkanları da bulunuyordu. Keçikale  Başbakan’ın elinden plaketi aldı. Başkan Akdoğan’in  7 Haziran seçimindeki ses kaydını videoda izleyin  500  bin lira hibe sözü geçerli mi?  

Ak Parti rekor kıran   köyleri ödüllendirecek mi? 

Merak ediyoruz?

***
ilgili haberler sayfanın en altında










Editör: TE Bilişim