CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer Niğde İli Bor İlçesi Kaynarca köyünü, CHP Bor İlçe Başkanı Erdal Gevrekçi ve önceki dönem İlçe Başkanlığı görevinde bulunan Akif Üstün ile ziyaret ederek Yer altı sularının çekilmesi ile oluşan obruklar nedeniyle bulunduğu alandan taşınmak zorunda kalan ve devlet destekli yapılan evleri için hükümet desteği bekleyen Kaynarca köyü halkının sorunlarını dinledi.

SÖZDE DEVLET DESTEĞİ
CHP Niğde Milletvekili Gürer, dert yanan Kaynarca köyü halkının afet evleri için geri ödemede büyük zorluklar yaşadıklarını ifade ederek: “Yer altı sularının çekilmesi ile oluşan obruklar nedeni ile bulunduğu alandan taşınmak zorunda kalan köy için devlet destekli konutlar yapılmıştı. On  yıldır kademeli olarak 3 km uzaklıkta olan yeni yerleşim alanına taşınan köy halkına evini yapana yardım metodu ile  devlet kredisi verildi.18 yıl geri ödemeli  desteğin ilk taksitlerinin zamanı geldi. Fakat köylü o kadar zor durumda ki taksitleri ödemeye şu anda imkânları yok. Köyde tek geçim kaynağı tarla ürünleri,  köylünün ürünü para etmiyor ki nasıl ödesin? Köy halkı ödemeyi nasıl yapacağız diye kara kara düşünüyor” dedi.

ÇİFTÇİ BORÇ BATAĞINDA
Gürer tarımda yaşanan sorunların kaygı verici boyutlara ulaştığına vurgu yaparak: “Çiftçi borcunu ödeyemez duruma geldi. Çiftçi  borç batağında.. Birde devlete olan borçlar var. Eğer obruk olmasa köylü taşınmak zorunda kalmayacaktı, köylerinde yaşayacaklardı. Obruk neden oluşuyor? Yer altı sularının çekilmesi ile çökmelerden dolayı Aladağ’a çıkan sular Akdeniz'e boşa akıyor, o sular Bor ve Niğde ovasına getirilse önemli ölçüde sulama suyu sorunu bitecek. Hükümet bunu yıllardır yapmıyor. Çökmeyi yaratan köy halkı değil. Ama engellemek yetkililerin elinde. Yetkililer yetkilerini halkın refahı için değil halkı zora sokmak için kullanıyor. Bu mağduriyetin bir an önce görülmesi, ödemelerde mutlaka köy halkı yararına düzenleme yapılması gerekir. Konuyu ilgili bakanlıklara taşıyacağım” dedi.
 
Editör: TE Bilişim