AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan KAVAKLIOĞLU, Milletvekili Ömer SELVİ’ye yönelik geçtiğimiz günlerde gerçekleşen çirkin saldırı girişimi ve kamuoyunu yanıltıcı çaba ve rivayetlerle ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.


Milletvekili KAVAKLIOĞLU açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Öncelikle değerli milletvekili kardeşim ve yol arkadaşım Dr. Ömer SELVİ’ye yönelik 06.03.2014 tarihinde gerçekleşen çirkin saldırı girişimini esefle ve şiddetle kınadığımı belirtmek istiyorum. Görevinde oldukça başarılı, mümtaz bir şahsiyet olan, milletvekilliği boyunca özveri ve tevazu içinde memleketimiz için yoğun çaba sarf eden, etkili ve verimli çalışmalarda bulunan Milletvekili Ömer SELVİ kardeşimize yönelik, hiçbir zaman hak etmediği bir şekilde ülkemizin örf ve ananeleriyle, demokrasi anlayışıyla ve insan sevgisi düsturuyla, makama saygı anlayışıyla hiçbir şekilde bağdaşmayan bu çirkin saldırı girişimi, aslında layıkıyla temsil ettiği milletimize ve halkımızın iradesine yönelik bir girişim olarak kabul edilmiş olup, siyasi parti ayırt etmeksizin tüm hemşerilerimizi de derinden üzmüştür. Her zaman olduğu gibi, bu üzücü hadisede tereddütsüz bir şekilde Sayın SELVİ’nin yanında olduğumu özellikle belirmek istiyorum.

Olayın seçim irtibat merkezimizde ve partilimiz olan bir şahısın sebebiyet vermesiyle meydana gelmesinden ötürü öncelikle parti hukukunun titiz biçimde çalıştırılarak aile içinde değerlendirilmesi gerektiğini düşündüğüm bu üzücü hadisede; akabinde kamuoyunu yanıltmaya yönelik ve saldırı kadar çirkin ve kınanması gereken girişimler olan bazı rivayetler, fütursuz haberler ve kamuoyundaki bilgi kirliliği üzerine bu açıklamayı yapma gereği hâsıl olmuştur. Çirkin bir saldırı girişiminden ibaret olan bu üzücü olayın ulusal medyada “Milletvekiline dayak” şeklinde gerçeklerle bağdaşmayacak ve milletimizi rencide edecek şekilde gündeme gelmesinden de büyük üzüntü duymaktayız. Bu üzücü olayı kamuoyuna yanlış aksettirme amacında olanları, partimizi ve partililerimizi bölmeye yönelik istismarcı ve art niyetli çabaları ve bu hadise üzerinden siyasi menfaat arayışına girenleri değerli hemşerilerimizin vicdanına havale ediyorum. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”.


Alpaslan KAVAKLIOĞLU
AK Parti Niğde Milletvekili 



Editör: TE Bilişim