Kavaklıoğlu: “Kurumlarımız verilen hizmetlere vatandaşların bakışını sık sık yoklamalı”

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, yeni atanan Türkiye İşkur Kurumu İl Müdürü Mustafa Toköz ve İl Milli Eğitim Müdürü Celaletttin Ekinci’ye makamlarında ziyaretler gerçekleştirdi. Görevlerine başlayan Toköz ve Ekinci’ye başarılar dileyen Kavaklıoğlu, bürokrasinin azaltılması ve vatandaşların işlerinin kolaylaştırılması yönünde çalışmalar yürütülmesi tavsiyesinde bulundu.  Alpaslan Kavaklıoğlu ayrıca İl Müftüsü Hasan Çınar’a da bir ziyaret gerçekleştirdi ve Valilikte Vali Âlim Barut başkanlığında yapılan tütün kurulu toplantısına katıldı.


“İşsizlik kadar mesleksizlik de sorun”

İşkur ziyaretinde çalışmaları yerinde inceleyen Kavaklıoğlu, yeni kurslar düzenlenerek işsizlik sorunu kadar mesleksizlik sorununun azaltılmasına da katkı sağlanmasını istedi. Kurumlar, sivil toplum ve belediyelerle işbirliği içinde işgücünün niteliğinin artırılmasında İşkur’a önemli görevler düştüğünü kaydeden Kavaklıoğlu, Niğde insanının hem işsizlik sorunu olduğunu hem de işgücünün uzmanlaşma yönünden niteliği konusunda ihtiyaçların olduğunu söyledi. İşkur’un AK Parti hükümeti döneminde çok önemli bir fonksiyon kazanarak gerçekten işveren ile vatandaş arasında köprü görevi görmeye başladığını ve özellikle meslek kurslarıyla nitelik yönünden vatandaşların iş hayatına katılmasına önemli katkılarda bulunduğunu belirtti.


“Kurumlarımızda verimli değişimler oluyor”

Alpaslan Kavaklıoğlu resmi kurumlar ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada kurumlar arası işbirliği ve vatandaşa kolaylık sağlanması vurgusunda bulundu. Son dönemde kurumlarda verimli ve etkili hizmetler verilmesi yönünde olumlu değişimler olduğunu ifade eden Kavaklıoğlu, yeni atanan il müdürleriyle de vatandaşlara verilen hizmetlerde daha da iyileşme görülmesini beklediklerini söyledi. Kurumlara sık sık verilen hizmetlerin nasıl yürüdüğü konusunda vatandaşların neler düşündüğünü yoklamalarını isteyen Kavaklıoğlu, artık vatandaş odaklı ve pratik çalışma prensibinin dışında bir anlayışın kabul edilmediğini kaydetti. 








Editör: TE Bilişim