CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak'ın  Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a sorduğu   "Bolkar Dağları'na yatırım yapılıp yapılmayacağına"  dair soruya verdiği cevabın ardından. Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'da Niğde'de bir gazeteye  açıklama yaptı. 



Alpaslan Kavaklıoğlu'nun konu ile ilgili açıklaması şöyle ; 

 Nerenin ne ihtiyacı varsa var gücümüzle o ihtiyacı karşılamaya çabalayacağız. Ancak yürütülen projelerin ve yatırımların sürdürülebilir ve verimli olması gerekiyor. Sn. Şafak’ın verdiği soru önergesine Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay yanıt olarak verdiği yanıtta “Niğde ili, Ulukışla ilçesi, Meydan Yaylası, Bolkar Dağları’nın kış turizmi merkezi ilan edilmesi ile ilgili olarak, adı geçen alanın Mersin-Tarsus-Gülek-Karboğazı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesinin çok yakınında olduğunun tespit edildiğinden, bahse konu Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’nin kış turizmi gelişimini tamamlamasını müteakip söz konusu talep değerlendirilebilecektir. Yatırım yapılması için söz konusu alanın Turizm Merkezi ilanının mutlaka yerine getirilmesi gereken bir koşul değildir, ilgili idaresince yapılacak planlama çalışmaları ve turizm faaliyetlerini çeşitlendirmeye yönelik proje ve eylem planı hazırlık çalışmalarında Bakanlığımızca teknik destek sağlanabilecektir” demiştir.



Tabiî ki bir proje hazırlanıp sunulması ve değerlendirme sürecinin ardından net bir hedefin ortaya konması gerekmektedir. Değerlendirme sürecinin ardından sürdürülebilir bir projenin mümkün olduğu sonucu ortaya çıkarsa bizler de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ancak dediğim gibi projenin değerlendirme süreci ve ortaya çıkan netice çok önemlidir. AK Parti döneminde yatırımlar konusunda net bir tavır var yeni yatırımların ön incelemelerini ince eleyip sık dokuyarak kararlaştırıyoruz çünkü geçmişte yanlış başlanıldığı için yarım kalan yatırımları ders alıyoruz. Turizm yatırımlarında güneş, kum ve deniz üçgeni dışında dağlarımız, yaylalarımızı termal kaplıcalarımızda da cazibe merkezi olmayı istiyoruz. Bu minvalde Bolkarlara yatırım için de böyle bir süreç işlemelidir incelenip değerlendirilir. Proje çalışmaları somut bir aşamaya geldiğinde daha sağlıklı değerlendirmelerde bulunulacağına inanıyorum. Memleketimize yeni yatırımlar kazandırmak için yoğun bir çaba içerisinde olmaya devam edeceğiz ve Bolkarlarda kış turizmini canlandıracak bir yatırımı kazandırmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız .


Doğan Şafak Sordu, Bakan Günay cevapladı Haberimiz için TIKLAYIN


Editör: TE Bilişim