Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu Darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurarak öldürdükten sonra şehit edilen Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın emir astsubayı Türkiye’nin kahramanı Niğdeli  Astsubay Başçavuş Ömer Halisdemir’i kahramanlığını TBMM  Genel Kurulunda anlattı.

Kavaklıoğlu: “Çukurkuyulu yiğit askerimiz, aziz şehidimiz Ömer Halisdemir'i anlatmaya, tüm memleketimize onun kahramanlığını duyurmaya devam ediyoruz. Bugün de Meclis Genel Kurulunda da söz alarak yiğidimizi ve cesaretini yankıladık" dedi.

Türkiye'nin Kahramanı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in kahramanlığını anlatırken duygulanan Kavaklıoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: " "15 Temmuz gecesi alnına sürülmek istenen kara lekeyi önleyen Milletimiz olmuştur. Tüm dünya aziz milletimizi hayranlıkla izlemiştir. Memleketimize geçmiş olsun diyorum. Çok sayıda polisimiz, askerimiz, sivil vatandaşımız şahadet şerbetini içmiştir. Özellikle Niğdeli kahraman hemşehrim Astsubay Ömer Halisdemir'i rahmetle ve minnetle anmak istiyorum. O gece Özel Kuvvetler Komutanlığı içeriden ele geçirilmek istendiğinde yiğit astsubayımız bir saniye bile düşünmeden hain generali alnından vurarak olayın şeklini değiştirmiştir. O cuntacı ölmese bir çok eylem yapılacaktı ancak şerefli askerimizin tavrı ile FETÖ'cü darbe sekteye uğratılmıştır. Böyle yiğit bir evladı yetiştiren ana babası ve geride kalanları milletimize emanettir. Allah razı olsun, kahramanımızın mekanı cennet olsun" diye konuştu. 

 
Editör: TE Bilişim