Çiftçilerin sorunlarının giderilmesi konusunda Alpaslan Kavaklıoğlu boş durmuyor. Don afetinin yaşandığı ilk günden itibaren patates üreticisi çiftçilerin yaşadıkları sorunlara duyarlı bir yaklaşım sergileyen ve her fırsatta sorunu ilgililerle görüşen AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun üreticilerin mağduriyetlerini telafi edici destekler sağlanması konusundaki yoğun çabası hız kesmeden devam ediyor.



Daha önce Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmayla devreye giren ve ilgili Bakanlıklarla sürekli temasta olan Kavaklıoğlu patatesçilerin sorunlarını bu kez de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a aktardı. Başbakan Erdoğan’la üreticilerin yaşadıkları mağduriyetleri giderici destekler sağlanması konusundaki görüşme TBMM’de AK Parti Grup toplantısı öncesinde gerçekleşti.


Çiftçilerin zor gününde yanındayız

Yaşanan don afetinden Niğde İlinde 34 köy ve kasabada patates üreticilerinin zarar gördüğünü belirten Kavaklıoğlu, çiftçilerin zor gününde her zaman yanında olan hükümetin ve bölge milletvekilleri olarak kendilerinin don afetinin yaşandığı ilk günden itibaren yaşanan mağduriyete duyarlı bir yaklaşım sergilediklerini vurguladı. Don afetinden zarar gören üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi’ye olan borçlarının yanı sıra Medaş’a olan elektrik borçlarında bir yıl süreyle erteleme gerçekleştiğinin altını çizen Kavaklıoğlu, bunların çiftçilere bir nebze olsun rahat bir nefes aldırdığını ifade etti.


Alpaslan Kavaklıoğlu ayrıca sözkonusu üreticilerin 2090 sayılı afetten zarar görenlerin zararlarının karşılanmasını düzenleyen kanundan yararlanamadıklarını belirterek patates üreticilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için nakdi destek sağlanması konusunda da yoğun bir çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi. AK Partili Kavaklıoğlu ayrıca “Bizim için öncelik çiftçimizin alınteri ve emeğidir. Tüm geçimini patates tarlalarından sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır. Bizler de bunun sorumluluğunda hareket etmeye devam edeceğiz” diyerek üreticilerin sorunlarını yakından takip etmeye ve çözüm için adımlar atmaya devam edeceklerini vurguladı.







 





Editör: TE Bilişim