Kavaklıoğlu: “Çiftçimizin alınteri bizim için her şeyin üstünde”
Patates üreticilerinin bu söküm döneminde maruz kaldığı don afeti zararları konusunda çalışmalarını üst düzey temaslar ve meclis kürsüsündeki konuşmasıyla sürdüren AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, geçtiğimiz haftasonu üreticileri kasabalarında ziyaret ederek sorunu bir kez de yerinde gözlemledi.
 
Orhanlı, Konaklı ve Elmalı Kasabalarında yerel yöneticiler ve halkla toplantılar yaparak görüş alış verişinde bulunan Kavaklıoğlu, sorunun çözümü ve üreticilerin mağduriyetini giderilmesini öncelik kabul ettiklerini kaydetti. Bölge çiftçisi de kendilerini dinleyen Alpaslan Kavaklıoğlu’na teşekkür ederek, emeklerinin doğal afete gitmemesi için destek beklediklerini ifade ettiler. 
Tarım Bakanı ile sürekli temas
Patates üreticilerini ziyaret ederek sorundan ne kadar önemli derecelerde etkilendiklerini bir kez daha görme fırsatı olduğunu ifade eden Kavaklıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile sık sık istişare halinde olduklarını, zarar tepsinin ardından birtakım teknik incelemelerin olacağını ve sonrasında patates üreticilerinin don afetinde uğradıkları kayıpların nasıl yasalar ve mevzuatlar ölçüsünde çözüme kavuşturulabileceğini masaya yatıracaklarını belirtti.
Kavaklıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Tarım sektörü, tabiat şartlarına bağlı olduğu için yüksek risk oranı barındıran bir sektördür. AK Parti İktidarı döneminde çiftçilerimize olan desteklerin yanı sıra risk yönetim araçları açısından da önemli gelişmeler olmuştur. Bunlar Tarım Sigortaları Kanunu ve 2090 sayılı kanundur. Don afetinden zarar gören çiftçiler de gerek Tarım Sigortaları Kanunu gerekse de 2090 sayılı kanun kapsamında destek görebilmektedir. Ancak her iki uygulamanın da çiftçilerimiz açısından ağır şartları bulunmaktadır. Ayrıca patates üreticilerimizin de bazı özel durumları var. Miras sisteminin getirdiği sorunlar gibi. Bizim için çiftçimizin alınteri her şeyin üzerinde. Tüm geçimini patates tarlalarından sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır. Bizler de bunun sorumluluğunda hareket etmeye devam edeceğiz” dedi.











Editör: TE Bilişim