Kavaklıoğlu: “Özel güvenlikçilerin sorunlarına duyarlıyız, önemsiyoruz”


AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, TBMM Genel Kurulunda MHP Grubunun özel güvenlik görevlilerinin sorunlarının araştırılması amacıyla Meclis Araştırması açılması teklifi üzerine şahsı adına bir konuşma yaptı. Önerge aleyhine konuşan Kavaklıoğlu, özel güvenlik elemanlarının ücretleri, özlük hakları ve diğer hususların işverenle imzalanan sözleşmeyle belirlendiğini belirterek bu sektörün çok sayıda kişiye istihdam sağladığını vurguladı. Kavaklıoğlu “Özel güvenlik görevlilerinin sorunlarına son derece duyarlıyız, sorunlarını çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Özel güvenlik büyüyen bir istihdam alanı

TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında Türkiye’nin çok hızlı ve istikrarlı bir şekilde gelişen bir ülke olduğunu ve bu gelişmelerin verilen kamu hizmetlerinin çeşitlenmesini ve özelleştirilmesini de beraberinde getirdiğini ifade eden Kavaklıoğlu “Kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyetteki özel güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesini temin etmek üzere 2004 yılında 5188 sayılı özel güvenlik hizmetlerine dair kanun çıkarılmıştır. 5188 sayılı kanunun ciddi manada istihdama, suçun önlenmesine, genel güvenliğin sağlanmasına, özel güvenlik görevlilerinin eğitim seviyesinin artmasına ve bütçe gelirlerine olumlu katkıları olmuş, özel teşebbüs ve sektör gelişmiştir” dedi.

Özel güvenlik hizmetlerinde yer alan unsurların sürekli olarak devlet birimlerinin gözetimi ve denetiminde olduğunun da altını çizen Kavaklıoğlu, istihdam edilen özel güvenlik görevlilerinin ücretinin işveren tarafından karşılandığını ve hizmetin ne şekilde yerine getirileceği ve özlük hakları ile ilgili diğer hususlar işverenle yapılan sözleşmeyle belirlendiğini söyledi. 120 saatlik eğitimi tamamlamış ve temel eğitim sınavında başarılı olmuş kişilerin aldıkları güvenlik sertifikası ile çalışan olarak sektöre girebildiğini de kaydetti.

Sorunların farkındayız, önemsiyoruz

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Özel güvenlik, ülkemizde çok sayıda kişiye istihdam sağlamakta olan bir sektördür. Özel güvenlik sektörü sürekli büyümektedir ve çeşitlenmektedir. Ayrıca kullanılan araç gereçler de teknolojik olarak gelişmekte ve değişmektedir. Hükümet olarak ülkemizin tüm sorunlarına olduğu gibi özel güvenlik sektörünün ve özel güvenlikçilerin sorunları konusuna da duyarlıyız. Özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın, kardeşlerimizin bazı sıkıntılarının farkındayız. Özlük hakları, sağlık problemleri, çalışma şartlarını ve diğer sorunlarını elbette önemsiyoruz”. 



Editör: TE Bilişim