Sağlıktan ulaşıma eğitimden tarıma ve istihdama Niğde için önemli projeleri bir bir hayata geçiren AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nun başlattığı kapsamlı yatırım seferberliği eğitime kazandırılan ödenek desteğiyle devam ediyor.  İl Milli Eğitim Müdürlüğünün Niğde’de bulunan eğitim öğretim kurumlarının ihtiyaçlarının giderilmesini sağlayacak 5 Milyon TL’lik ödenek talebi üzerine devreye giden Kavaklıoğlu’nun ısrarlı takibi ve özel gayretleriyle ile mutlu sona ulaşıldı. Ödenek talebinin onaylanmasının ardından Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünde ihtiyaç duyulan yatırım ve hizmetleri Niğde’nin dört bir tarafındaki okullara götürecek olmanın heyecanı yaşanıyor. 


Okulların ihtiyacı kalmayacak

5 Milyon TL’lik destek sayesinde Niğde genelindeki okulların bakım ve onarım başta olmak üzere pek çok eksiği ve ihtiyacın önemli oranda giderileceğini kaydeden Kavaklıoğlu şunları söyledi: “Kaliteli bir eğitim için her şeyden alt yapısı tamamlanmış, sağlıklı bir ortamda eğitim vermek gereklidir. Bizler bu nedenle okulların ihtiyaçlarının giderilmesine ve eğitimin en sorunsuz ortamlarda verilmesine özellikle önem vermekte ve yakından takip etmekteyiz. Eğitim kalitemizin artması için verdiğimiz bu çabalar, bizleri sevindirecek, yüzümüzü güldürecek şeklinde sonuçlanmaktadır. Pek çok yeni eğitim öğretim kurumu yapılması çabalarımız sürerken mevcut eğitim kurumlarının ihtiyaçlarının giderilmesi için gerçekleştirdiğimiz görüşmelerle 5 Milyon TL’lik bir ödenek desteği kazandırıldı. İlçe, belde ve köy ziyaretlerimizde bizden en çok okul ve yol istenmişti. Tek tek eğitimdeki ihtiyaçları belirlemiştik şimdi bu ihtiyaçları giderecek olmanın mutluluğu içerisindeyiz. İl Milli Eğitim Müdürümüzün de önemli gayretleri oldu. Bu destekten ötürü Sayın Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a müteşekkiriz”.

Eğitim yatırımları hız kesmeyecek

Avrupa’nın ve dünyanın pek çok ülkesinde yatırımlar ötelenip kamu hizmetlerinde kısıntılara gidilmek zorunda kalınırken AK Parti Hükümetinin politikaları sayesinde ülkemizde kamu yatırımları istikrarlı ve başarılı bir mecrada olduğunu ifade eden Kavaklıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: “Başbakanımız her geçen gün yeni projelerin müjdesini vermeye devam ediyor. Niğde olarak da bu yatırımlardan projelerden nasibimizi alıyoruz. Geçtiğimiz günlerde ulaşımda dev projemiz olan Niğde-Ankara Otoyolunun müjdesini verdik. Elbette yeni yatırımlarımız pek çok alanda devam edecektir. Çünkü vatandaşlarımızın verdiği vergilerin Niğde’nin potansiyelini harekete geçirecek yatırımlar şeklinde geri dönmesi için çabalıyoruz. Proje ve icraat dönemimizde eğitimin çok önemli yeri var. En çok eğitime verdiğimiz önem ve değerle Niğde’mize pek çok projeyi yatırıma dönüştürmenin çabası içindeyiz. Yeni eğitim kurumları, sağlık meslek liseleri, kasabalarımıza yeni okullar kazandırdık. Şimdi de ısrarlı takibimiz neticesinde 5 Milyon TL’lik bir ödenek desteği kazandırmanın sevinci içerisindeyiz. Çocuklarımız sadece eğitimi düşünmeli, bizler kendimizi onların sorunları ve ihtiyaçlarını gidermekle sorumlu hissediyoruz. İşte bu ödenekle okullarımızın bakım onarım başta olmak üzere tüm eksikleri giderilecek. Niğdeli çocuklarımız eğitim hizmetinin en iyisine layık. Çocuklarımızın en iyi eğitim hizmetini almasını sağlamak için çabalamaya devam edeceğiz”. 




Editör: TE Bilişim