Niğde Milletvekili Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Alpaslan Kavaklıoğlu'nun da girişimleri ile  Niğde Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması için başlatılan girişimin olumlu sonuçları alınmaya devam ediyor.

Haber: Burcu ÇOPUR

Alpaslan Kavaklıoğlu, geçtiğimiz haftalarda, Niğde Tıp Fakültesi için ilk ve önemli  aşama olan Yükseköğretim Kurumu (YÖK)’ten onay geldiği müjdesini vermişti. Bugün Tıp Fakültesi konusunda bir aşama daha geçildi. 

Tıp Fakültesinin Niğde'ye kurulması için, yoğun çaba sarf eden Niğde Milletvekili  Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Alpaslan Kavaklıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile görüşerek bugün itibari ile Milli Eğitim Bakanlığı'ndan da olumlu sonuç alındığını ve bundan sonra Niğde'ye yapılacak Tıp Fakültesi konusunda konunun Bakanlar Kurulunda olduğunu belirtti. 

Konu ile ilgili açıklama yapan Alpaslan Kavaklıoğlu; "İlimize kazandırmak için yoğun bir çaba içerisinde olduğumuz Tıp Fakültesi için YÖK'ten gelen onayın ardından ikinci aşamanın tamamlandığı müjdesini de Milli Eğitim Bakanımız Nabi Avcı bugün beni arayarak iletti. Bu güzel haberi hemşerilerimizle paylaşmaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyorum. Bundan sonra sadece Bakanlar Kurulu aşaması kalmıştır. Onun da müjdesi yakın. Hayırlı ve uğurlu olsun"dedi. 


Ayrıca edindiğimiz bilgiye göre, Niğde Üniversitesi bünyesinde kurulması planlanan Tıp Fakültesinin Niğde, Aksaray ve Ereğli çevresine hitap edeceğini, bu konuda ki nufüs yeterliliğinin bu şekilde aşılacağı  öğrenildi. 



Editör: TE Bilişim