AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı, Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bir istiaşre toplantısında muhtarlarla biraraya geldiler.

 

Niğde Belediyesi Encümen salonunda gerçekleşen toplantıda muhtarlar sordu, AK Partililer cevapladı. Mahalle mahalle eğitimden sağlığa ihtiyaçların ve vatandaşların beklentilerinin masaya yatırıldığı toplantıda muhtarlar gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirttiler.

 

İl merkezine bağlı mahallelerinin çok sayıda muhtarının katıldığı toplantıda Niğde Muhtarlar Derneği Başkanı ve Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Bahtiyar Yamaner de hazır bulundu. Yamaner, Milletvekili Kavaklıoğlu ve Başkan Akdoğan’ın ilgi ve desteklerinden oldukça memnun olduklarını belirterek kendilerine dernek adına teşekkürlerini sundu. Ayrıca muhtarların özlük hakları noktasında daha çok destek beklediklerini ifade eden Yamaner, bu doğrultuda yeni çalışmalarda bulunacaklarını kaydetti.

 

 

Muhtarların düşünceleri bize ışık veriyor

Niğde Merkez’e bağlı mahalle muhtarlarıyla biraraya gelerek gerçekleştirdikleri bu istişare toplantısıyla bir kez daha muhtarların düşünceleri kendilerine ışık verdiğini, yol gösterdiğini gördüklerini kaydeden Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, toplantının oldukça verimli geçtiğini ifade etti. Kavaklıoğlu: “Köy ve mahalle muhtarlıkları yerel yönetimlerin temelidir. Muhtarlara değer ve önem veriyoruz. Vatandaşla devlet arasında köprü olan muhtarlarımız bizim yerel birimlerde gözümüz, kulağımızdır. AK Parti iktidarı döneminde köylerin içme suyu, parke taşı gibi altyapı sorunlarının çözüldüğü, muhtarların artık hizmetler sayesinde daha memnun şekilde görevlerini sürdürdükleri aşikârdır. Yürütülen çalışmaların ardından muhtarlarımız ile ilgili yasa değişikliğini gerçekleştireceğiz. İnşallah muhtarlarımız daha bir statü elde edecek, vatandaşa daha etkili hizmetler verecektir.

 

AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen de son dönemde yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek muhtarların çalışmalar için taşıdıklara öneme vurgu yaptı. Mahallelerde en önemli birim olan muhtarlığa önem verdiklerini belirten Özmen, AK Parti’nin muhtarlara her zaman değer ve önem verdiğini kaydetti.

 

Muhtarların sorun ve ihtiyaçlara ilişkin ilettiklerini Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan sık sık yanıt vererek, sorunların çözümü noktasında doğrudan müdahalelerde bulundu. Akdoğan sık sık biraraya gelerek istişare halinde oldukları muhtarların düşüncelerinin kendilerini için önemli olduğunun da altını çizerek Niğde’nin her mahallesinin önemli hizmetler aldığını ve almaya devam edeceğini söyledi.


 

Editör: TE Bilişim