TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu başkanlığında toplandı. Komisyondan sadece görüntü alınmasına izin verildi. Dışarıdan dinlemeleri önlemek için ise 'Jammer'li önlem alındı. Görüşme ardından basına kapalı olarak devam etti.

Komisyon toplantısıyla ilgili olarak komisyon başkanı Kavaklıoğlu imzalı yazılı bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"Güvenlik ve İstihbarat Komisyonumuz 2'nci toplantısını gerçekleştirmiştir. Toplantıda, Komisyonumuzun toplantı ve çalışmalarıyla ilgili usul, esas ve işlemlere yönelik genel değerlendirmelerde bulunulmuş ve çalışma usulüne ilişkin gerekli kararlar alınmıştır. Komisyonumuzun görev alanına giren konularla ilişkili olan kamu kurum ve kuruluşlarının kuruluş, görev çalışmaları ile ilgili bilgilendirme toplantıları yapılmasına karar verilmiştir. İlk bilgilendirme toplantımız Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği ile yapılmış olup Milli Güvenlik Kurulu ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinin kuruluş, görev ve çalışmalarıyla ilgili kapsamlı bir brifing alınmıştır. Komisyonumuz çalışmalarına diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından brifing alarak devam edecektir."


Editör: TE Bilişim