Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ile Borhaber.net sitesi ve Niğdehasret.com olarak  Niğde gündemi üzerine yapmış olduğumuz samimi sohbetin 2. ve son  bölümü.

 

Samimi bir ortamda Bor’da bir bağ evinde amatörce  gerçekleşen sohbet de Borhaber.net yöneticisi Selim Gökel, Nigdehasret.com yöneticisi Turan Uçan ve Avukat Hüseyin Demirbilek katıldı. Kamera arkasında ise Borhaber.net Editörü Fatma Tan vardı.

 

Yaklaşık 1,5 saatlik videolu sohbetimizin 2. ve son  bölümünde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu  önemli açıklamalarda bulundu.

 

PATATES SORUNU HAKKINDA  BİLMEDİKLERİNİZ

 

Kavaklıoğlu Niğde’deki patates çiftçisinin enerji sorunu ile ilgili ve alternatif ürün yetiştirilmesi konusundaki sorumuza “ Tarım Bakanlığının bu konuda çalışması var ama yetiştirilemedi. Havza projesi geliştiriliyor. Tarım Bakanlığının hangi ürün nerede, en ucuz, en kaliteli nerede yetiştirilir diye bir çalışması var. Kota da olmayacak, ama orada gösterilen ürünü yetiştirmesi halinde destek de verilecek.”dedi ve patates sorunu hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

BOR ŞEKER’İN  ÖZELLEŞECEĞİNE İNANMIYORUM”

 

Kavaklıoğlu ile sohbetimizde Bor Şeker Fabrikasının özelleştirilmesine de değindi. Şeker Fabrikası ile ilgili açıklamaları ile birlikte Bor Şeker Fabrikasının özelleştirileceğine inanmadığını söyledi.

 

ÇİN YATIRIMI NE DURUMDA

 

Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Bor İlçesinde kurulması planlanan Çin Endüstri Merkezi hakkında da açılamalarda bulundu. Çinlilerin Bor İlçesinde yatırım yapmak istediklerini ama şuan yatırım ortamı oluşturma, alt yapı oluşturmak için çalışmalar yapıldığını belirtti. Kanun hükümleri çevresinde çalışmaların devam ettiğini belirtti ve Çin yatırımı konusunda ilginç açıklamalarda bulundu.

 

ADLİYE İÇİN YER TAHSİS EDİLDİ AMA UYGUN DEĞİL

 

Avukat Hüseyin Demirbilek’in Adliye binası konusunda ki sorularına ise Kavaklıoğlu iki yerin gündemde olduğunu birisinin eski terminal civarında olduğunu burasının tahsis edildiğini, ancak Niğde eski SGK Hastanesinin binasının olduğu bölgede de daha geniş bir yere yaptırılması çalışmalarının olduğunu, Bor Adliyesinin ileriki zamanlarda kapanma ihtimali olabileceğini SGK binasının Toki’ye geçtiğini ancak görüşmelerinin devam ettiğini, bu konunun Başbakan ile değerlendirileceğini de söyledi.

 

AK PARTİ’NİN NİĞDE’DEKİ OY ORANI NEDİR?

 

 

Ankara’da Başbakan ile yapılan İç Anadolu illeri toplantısındaki anket için neler söyledi. Ankara’da Niğde’nin hangi sorunları dile getirildi.

 

Ak Parti Yerel seçimlerde adaylarını ne zaman nasıl belirleyecek?

 

Bor Hayvancılık Organize Sanayi kurulacak mı?

 

Hangi yeni Fakültelerin kurulması gündemde

 

Bölge Temsilciliğimiz olacak mı?

 

Bor Karma Organize Sanayi, Havaalanı, Askeri Fabrika konularında ilginç açıklamalarda bulundu…

 

Bürokrat hemşerilerimiz için neler söyledi?

 

Niğde’ye özel bir projesi olacak mı?

  

Ve daha bir çok konuda ilginç ama bir o kadar da samimi açıklamalar için söyleşi videomuzu izleyin…

 Sohbetin 1. Bölümü Aşağıdaki Videoda... 2. Bölümü ise yukarıdaki video verilmiştir. 

Editör: TE Bilişim