Kavaklıoğlu eğitimdeki ihtiyaçları Bakan Yardımcısına aktardı.


Yeni yatırımlar kazandırılması, ihtiyaçların giderilmesi, verim ve kalitenin en yüksek çıtaya çıkarılması için eğitimde bir hizmet atağı başlatan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile Niğde’nin eğitimdeki ihtiyaçları ve taleplerin masaya yatırıldığı bir görüşme gerçekleştirdi. Niğde’nin ihtiyaç duyduğu yeni meslek liseleri, Milli Eğitim Müdürlüğüne gelen bütçenin artırılması, eğitim kurumlarının ihtiyaçları ve yeni yatırımlar konularında gerçekleşen görüşmede Kavaklıoğlu, ikinci bir okula ihtiyaç duyan köy ve kasabalarla ilgili talepleri de iletmeyi ihmal etmedi.

Kavaklıoğlu’ndan meslek lisesi seferberliği

Oldukça verimli geçtiğini ifade ettiği görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, özellikle meslek liseleri konusuna yoğunlaştıklarını belirtti. Niğde’de meslek liselerinin cazibesinin sürekli yükseldiğinin altını çizen Kavaklıoğlu, “Öğrencilerin tercih oranı düz liselere göre % 60’a % 40 seviyesi geldi. İlgi çok olduğu için mevcut eğitim kurumlarının kapasitesi yetmemektedir. Niğde’ye acilen yeni bir endüstri meslek lisesi gerektiğinin farkındayız. Bu konuda çalışmaların startını verdik. Çünkü 4+4+4 olarak bilinen İlköğretim ve Eğitim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun mesleki eğitime hizmet edecek bir sistem getirdi. Üreten toplum için meslek liselerine gereken önemi vermemiz gerek” diye konuştu.


“İkinci bir okul yapılması gereken belde ve köylerimiz var. Köy ziyaretlerimizde bize iletilen talepleri özenle takip ediyoruz ve ilgili birimlerle görüşmelerimizde bu talepleri iletiyoruz” diye konuşan Kavaklıoğlu “Eğitim bizim için gelecek meselesi, memleket meselesidir. Okuluna giderek eğitim görmek için uzun mesafeler kat etmek zorunda kalan çocuklarımızın sorununu gidermek elbette boynumuzun borcudur” dedi. Milletvekili açıklamasını Niğde’de eğitimde sıfır sorun sağlayana dek gerek yatırımlar gerekse de başarı çıtasının yükseltilmesi noktasında elimizden gelen gayreti, çabayı sarf etmeye devam edeceğiz” diye tamamladı.









Editör: TE Bilişim