AK Parti Niğde Milletvekili ve Meclis İçişleri Komisyonu üyesi Alpaslan Kavaklıoğlu yerel yönetimler konusunda AK Parti’nin başarılı çizgisini koruduğunu ve yakında çok önemli gelişmeler olacağını açıkladı. Türkiye’de belediyecilikte ve il genel meclisleri aracılığıyla köylerde yapılan hizmetler konusunda çığır açan bir parti olduklarını kaydeden Kavaklıoğlu, geçtiğimiz hafta gerçekleşen Yerel Yönetimler Şurasında olduğu gibi yerel yönetim birimleriyle bir arada Niğde’nin tüm yerleşim yerlerinin geleceği konusunda istişarelerde bulunmaya belirli periyotlarla devam edeceklerini söyledi.

 

 

88 yıllık köy kanunu değişiyor

Alpaslan Kavaklıoğlu yerel yönetimlerde yapılan çalışmalarla ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Yerel yönetimler alanında çok önemli reform çalışmaları var. Bunlardan biri 88 yıllık Köy Kanunundaki değişiklik çalışmalarıdır. 1924 yılından beri yürürlükte olan Köy Kanunu artık ihtiyaçlara cevap veremez durumdadır. Köy kanununda vatandaşlarımız lehine değişik hazırlıkları var. Bunun yanı sıra muhtarlarımızın da özlük haklarında önemli iyileştirmeler olacak. 52 bin köy ve mahalle muhtarların ekonomik ve sosyal durumlarının daha iyi şartlarda hizmet verebilmesi için çalışıyoruz. Muhtarlarımıza çok büyük önem vermekteyiz, onlar bizim gözümüz, kulağımız. Sorunları, istekleri en iyi bilen onlardır. 100 nüfuslu bir mahalle ile 30 bin nüfuslu mahallenin muhtarlarının ihtiyaçları aynı değildir”.

  

Fertek, Kumluca ve Hamamlı mahalle oluyor

Kavaklıoğlu açıklamasında Niğde’deki hizmetlere değindi. Özellikle İl Genel Meclisinin başarılı hizmetleri olduğunu belirten Kavaklıoğlu köylerin birer hizmet kalesi haline geldiğini vurguladı. Köy kanunun değişmesiyle plan ve koordinasyon açısından daha etkili ve verimli hizmetler olacağını da kaydeden vekil, kendilerinin de sık sık köy ve belediyelere ziyaretler gerçekleştirerek sorunları yerinde dinlemeye devam edeceklerini söyledi. Ayrıca İçişleri Bakanlığının Fertek kasabası ile merkeze bağlı köyler olan Kumluca ve Hamamlı’nın Niğde merkeze bağlı mahalleler haline geleceği ve daha iyi hizmet alan yerleşim yerleri olacağı bilgisini verdi.

  

Vatandaşla kurduğumuz gönül köprüsü sağlam

Kavaklıoğlu yerel yönetimlerin hizmetler açısından olduğu kadar vatandaşlarla iyi iletişim açısından da önemli merkezler olduğunu kaydederek vatandaşlarla sağlam bir gönül köprüsü oluşturma niyetlerini sürdürmek konusunda kararlı olduklarını ifade etti. Kavaklıoğlu açıklamasını “Vatandaş ve sonuç odaklı yönetim anlayışımız önümüzdeki dönemde de hız kesmeden devam edecektir” diyerek tamamladı. 



Editör: TE Bilişim