Karayolları 6. Bölge müdürlüğü adına karla mücadele çalışmalarını yürüten Niğde karayolları 64’üncü Şube şefliği geçtiğimiz gün etkili olan kar yağışı sonrası kar temizleme çalışmalarında, Niğde belediyesi şehir merkezinde ana arterler hariç ara sokakları temizlemezken Niğde İl Özel idaresi ekipleri de Köy ve Kasaba yollarını temizleme çalışmalarında sınıfta kaldı.

Vatandaşlar, karayolları ekiplerinin görevini yerine getiremediğini ve bu nedenle Çiftehan-Pozantı arası ulaşıma kapandığını dile getirdiler.
Niğde genelinde şehirlerarası yollarda, Köy ve Kasaba yollarında her kar yağışının etkili olduğu günlerde il ve şehirlerarası yollarda yetersiz kalan Karayolları 6. Bölge müdürlüğü Niğde karayolları 64’üncü Şube şefliği yolların bazı kısımlarını tek şeritli ve cep açmadan ulaşıma açması, sürücü ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Ayrıca kar ve buzlanmadan dolayı il genelinde araç sürücüleri zor anlar yaşadı.

Sabah işe gitmek için yola çıkan Niğdeliler yollardaki kar manzaraları, temizlenmeyen, tuzlanmayan ara yollar, dikkatsiz sürücüler yüzünden zor anlar yaşadı. Şehrin en çok kullanılan yollarındaki kar manzaraları belediyeyi sınıfta bıraktı. Özellikle ara sokaklarda ne kar küreme ne de tuzlama çalışmalarının yapılmaması araçların ana yollara çıkmasını bile güçleştirirken, ana yollara çıkan araçlar için de durum pek de farklı değildi.

İl merkezinde etkili olan kar yağışı nedeniyle belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığını ileri süren vatandaşlar, belediyenin sadece ana caddeleri temizlemekle yetindiğini söylediler.
 
 
Editör: TE Bilişim