Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin Niğde 6’inci Olağan Kongresi’ne katıldı. Niğde Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda konuşan Karamollaoğlu, Türkiye ve dünya gündemine ilişkin önemli tespitlerde bulundu.  

Karamollaoğlu’na Niğde programı boyunca Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Canbay eşlik etti. Karamollaoğlu, kürsüye teşkilat mensuplarının sloganları ve sevgi gösterileri eşliğinde çıktı. Sık sık konuşması sloganlarla kesilen Karamollaoğlu, yerel seçimlerin önemine vurgu yaparak konuşmasını sürdürdü.

TÜRKİYE BİR KARMAŞANIN İÇİNDE
Türkiye’nin bugün bir karmaşa içerisinde olduğuna dikkat çeken Karamollaoğlu, “Bir taraftan Ortadoğu’da yaşananlar, bir taraftan oynanan oyunlar. Büyük Ortadoğu Projesi adım adım işletiliyor. Ne yazık ki bizi de bu kargaşanın içine ittiriyorlar. BOP’un haritaları Pentegon’da hazırlanıp, yayınlanırken bizimkiler şaşkın şaşkın baktılar sadece” dedi.

ÖYLE BİR SİSTEM Kİ SADECE DİKTATÖRLÜKLE BENZERLİK GÖSTERİYOR
Türkiye’nin artık başkanlık sistemiyle yönetildiğini hatırlatan Karamollaoğlu “Öyle bir başkanlık sistemi ki Türkiye’den başka bir yerde yok bu böyle bir sistem. Sadece diktatörlükle yönetilen ülkelerdeki sistemlerle benzerlik gösteriyor. Onun için seçimler çok önemli. Her seçim önemlidir ama bu en yakın seçim en önemli seçimdir. Bu seçimlerle iktidar değişmeyecek ancak bu seçimler bir başlangıç” diye konuştu.

HASTALIK BÜYÜK ANCAK ÇARE VAR
‘Biz bölünmüş bir ülke istemiyoruz’ diyen Karamollaoğlu şöyle devam etti: “Biz ayrı gayrinin olmasını istemiyoruz. Farklı renklerle birlikte yaşamak istiyoruz. Bizden olmayanı ötekileştiremeyiz.  Siyaset üç kağıtçı mesleği değil, fikir üreten, problemlere doğru teşhis koyan bir kurumdur. Bunu doğru kullanırsanız tabi. Özellikle kavga yerine müzakareyi tercih edelim. Eninde sonunda insanlarımız gerçekleri görecekler. Hastalık tedavi edilemeyecek kadar büyük ne yazık ki. Ama her derdin bir çaresi vardır. Çare de çözüm de Saadet Partisi’dir.”

ULEMA YANLIŞLARA KILIF BULAMAZ!
Bu ülkeye baharların gelmesi için kucaklaşmaya ve el sıkışmaya ihtiyaç olduğunu belirten Karamollaoğlu, “Eğer bu bahar gelecek, kardeşlik havası gelecekse herkesle el sıkışabiliriz. Bu kardeşlik havasının gelebilmesi  için öncelikle adaletin gelmesi lazım. Her şeyin temelinde adalet vardır. Adalet mülkün temelidir. Hakim ve savcılar yalakalık yapamaz. Haksızlığın altına imza atamaz. Ulama, insanların saygı gösterdiği kişiler. Onlar da yanlışlıklara doğru diyemezler. Bunlara kılıf bulamazsanız. ‘Yolsuzluk hırsızlık değilmiş.’ Bunu nerden çıkarıyorsun ya? Hakimlere ve ulemaya dikkat etmeliyiz. Bu iki grup çok önemlidir. Onun arkasından ise güvenlik gelir. Her vatandaş güvende olduğuna inanmalı. Ama ne yazık ki bu gün ülkede hiç kimse kendisini güvende hissedemiyor” diye konuştu.

DEİST VE ATEİSTLER ARTTI
Türkiye’de deist ve ateistlerin arttığının altını çizen Karamollaoğlu, “Neden biliyor musunuz? Çünkü Müslüman olarak bildiği yöneticiler, yönetenlerin yaptıklarını bakıyor. Müslümanlık buysa deyip başka yerde arıyor. Çünkü gençler, çocuklar yöneticileri, büyükleri örnek alır. Ancak onlar ne kadar olumsuzluk varsa yapıyorsa onlar da çareyi başka yerde arıyor. Onlardan da biz mesulüz bundan kurtuluş yok. Bunun vebalini kimse ödeyemez” dedi.

LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ
İktidarın beyin göçünün tersine çevirme kampanyasını da değerlendiren Karamollaoğlu, “Şimdi de kalkıp beyin göçünü tersine çevireceğiz diyorlar. Dünyaca ünlü, fizikçi, matematikçiyi, tıbçıyı KHK ile meslekten ihraç edersen yurtdışındaki akıllı insanlar neden Türkiye’ye gelsin. Çünkü oradaki yabancı insanlarda bunlara bunu yapan bir iktidar yarın başka bir sebepten dolayı beni de atar, demez mi? Kusura bakmayın lafla peynir gemisi yürümez” diye konuştu.

EKONOMİ BÖYLE YÖNETİLMEZ
Niğde’nin de büyük problemleri olduğuna da dikkat çeken Karamollaoğlu, şunları kaydetti: “Bakın Niğde’ye eskiden elma sonradan da patatesin merkezi oldu. Patates de bile sıkıntılar var. Çiftçi artık geçimini sağlayamıyor. Daha kısa bir zaman önce şeker fabrikalarını sattı. Şeker çiftçinin elinde kaldı. Şekerini satamıyor. Fabrikaların tamamını sattılar.  3-5 bin kişinin çalıştığı fabrikalarda çalışan sayısı ya 50 kişiye düştü ya da komple kapandı. Böyle ekonomi yönetilmez.”
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu Niğde kültür merkezinde düzenlenen program sonrası kara yoluyla Kayseri’ye geçti.
 
 
Editör: TE Bilişim