CHP Niğde İl Başkanı Ünal Baykan, Niğde genelinde 23 Belde belediyelerinin kapatılması üzerine partilerinin kapanan belde belediyelerinde yapmış olduğu referandum hakkında açıklama yaptı.

  

Ünal Baykan açıklamasında ; “AKP Hükümeti ve sayın Başbakan her konuşmasında “Millet iradesinden, Demorasiden” Bahseder  ama ne yazık ki uygulamada bunları göremiyoruz. Ben yaptım oldu zihniyetiyle Meclis çoğunluğuna dayanarak yasalar çıkarırken bu yasalar Halkımızı doğrudan ilgilendirirken onlara sormazlar.

 

Son olarak Meclis gündeminde bulunan Nüfusu 2000 den az olan Beldelerin Kapatılmasıyla ilgili kanun teklifi o beldelerin Halkına soruldu mu?

 

 

Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bunu hükümete anlatamadık ama belde Halkına sorduk.14 Ekim 2012 Pazar günü Kapatılacak üç beldemize sandık koyarak Beldelerinin Kapanıp kapatılmaması konusundaki görüşlerini sorduk.Tüm beldenin seçmenleri özgür iradeleri ile sandığa koştu. Gizli oy açık tasnif uygulamasıyla yaptığımız oylamaya partili partisiz tüm belde insanı bu referanduma büyük ilgi gösterdi.

 

Referandum uygulaması yaptığımız üç beldede aldığımız sonuçlar şöyleydi.

 

Ulukışla Darboğaz Beldesinde  1046 seçmen oy kullandı,10 geçersiz oya karşılık 1036 seçmen beldelerinin kapatılmasına HAYIR dedi.

 

 

848  seçmeni olan Bor Kızılca beldesinde  677 seçmen oy kullandı, 6 oy geçersiz sayılırken bir oy kapatılması yönünde çıkarken 670 seçmen kapatılmasın dedi.

 

1174 seçmeni olan Çiftlik kitreli Beldesinde 1160 seçmen oy kullanırken 4 oy geçersiz sayılıp 1156 seçmen beldelerinin kapatılmaması için HAYIR oyu kullanmışlardır.

 

21 ekim 2012 Pazar günü de kapatılacak 20 beldede de aynı çalışmayı yapacağız ve sonuçları Hükümete ve meclis gündemine getirecek ve bu yasanın Mecliste kabul edilmemesi için CHP olarak mücadelemizi sürdüreceğiz.

 

Millet iradesinin ne olduğunu AKP nin görmesini sağlayacağız. Bu konuda Millet iradesinden yana olan sağduyulu  tüm yurttaşlarımızı ve siyasi partilerimizi destek vermeye davet ediyoruz.

  

Bir şölen havası içinde geçen Referandumda kendi beldelerini cesurca savunan belde insanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Diğer belde insanımızın da aynı duyarlılığı  göstereceğinden kuşkum yoktur.

 

 

 

Editör: TE Bilişim