CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından sözlü olarak yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Niğde’de devlet kurumlarına ait bazı kamu binalarının kullanılmayarak çürümeye terkedilmiş olmalarını gündeme getirdi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili ve Kamu İktisadi Teşekkülleri (KİT) Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Niğde’deki bazı kamu kurumlarına ait binaların kullanılmayarak, çürümeye terkedilmesinin nedenlerini Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sözlü soru önergesi olarak yöneltti. Ömer Fethi Gürer, Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu ve Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun, boşaltılarak kullanılmaz duruma geldiğini belirterek bu bina ile ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığını ve son 20 yıl içinde devlet tarafından yaptırılıp yıkılan okul binaların bugünkü mali değerini sordu. 

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini TBMM kürsüsünden sözlü olarak yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, söz konusu binanın 1996 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından eğitim amacıyla Ömer HalisdemirÜniversitesi’ne tahsis edildiğini, 2014 yılında ise binanın yeniden sağlık müdürlüğüne teslim edildiğini açıkladı. Zübeyde Hanım Sağlık Yüksekokulu ve Zübeyde Hanım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun 2013 yılından itibaren eğitim öğretim faaliyetlerini Derbent yerleşkesinde sürdürdüğünü belirten Bakan Yılmaz, ayrıca son yirmi yılda yaptırılıp yıkılan ve kullanılmayan bina bulunmadığı söyledi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise, Milli Eğitim Bakanının bu konuda yanlış bilgilendirilmiş olabileceğini ifade ederek, pek çok okul ve sağlık ocağının köylerde ya boş yada  yıkıldığını vurguladı. 

Bakan yanlış bilgi verilmiş Bereket, Akçaviran, Yarhisar, Elmalı gibi yerlere gitseler harap okul binalarını görürler 'dedi

Editör: TE Bilişim