İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 

Kamu emekçilerinin sendikaları olan Kamu-Sen, Birleşik Kamu-İş, KESK ve Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen, 23 Mayıs 2012 günü tüm Türkiye’de olduğu gibi, Niğde’de de çok başarılı bir iş bırakma eylemi ve basın açıklaması yaptı.

 

Sendikalarımızın, hükümetin önerdiği % 3,5+4’lük memur maaş zammını protesto etmek için aynı günde anlaşmaları çok önemli bir gelişmedir. Kamu çalışanlarının çıkarları ve gelecekleri ortaktır. Bu nedenle birlikte hareket etmeleri, sınıfsal mücadelenin de, milli mücadelenin de gereğidir.  Yani açıkçası kamu çalışanı, sınıf çıkarlarında ve yurtseverlikte birleşiyor.

 

Eğitim İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Sayın Timur Özkan’ın yaptığı basın açıklamasında yer alan;“…Aramızdaki etnik, dini, siyasi, örgütsel, siyasal her türlü farklılığı bir kenara bırakarak, sınıf temelinde birleşelim, Emek Cephesi oluşturalım, bir günlük eylemler değil, bir araya gelerek sonuç alıcı GREV’İ örgütleyelim. İLO sözleşmelerine dayalı haklarımızı isteyelim, haklarımızı meydanlarda söke söke alalım” açıklama da aynı paraleldedir.

 

 

Bu güzel birliktelik keşke 1 Mayıs’ta Niğde’de yapılan basın açıklaması ve Ulukışla’da düzenlenen yürüyüş ve miting ile 19 Mayıs’ta Niğde’de yapılan Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı gösterilerinde de gerçekleştirilseydi.

 

           Atatürk’ün “Birlik ve beraberlik ölümden başka her şeyi yener” sözünde belirttiği gibi başarı birliktelikle olur. Sendikaların, meslek odalarının, derneklerin ve emekçilerin en büyük silahı, birlik olmaktır.


           

Gün artık, emek için, ülkenin bağımsızlığı, vatanın bütünlüğü ve milletin birliği için tek bir cephede toplanma günüdür.

 

Niğde Cumhuriyet Meydanında bir araya gelebilen, sırayla basın açıklaması yaptıktan sonra alanlardan ayrılmayıp diğer sendikalara destek veren, hep birlikte halay çeken, kararlı, coşkulu, iyimser sendika önderlerine, sendika üyelerine, eyleme destek veren siyasi partilere ve tüm Niğdelilere, İşçi Partisi olarak, içtenlikle teşekkür ediyoruz.

 


Editör: TE Bilişim