Geçtiğimiz hafta yaptığımız, Kaloriferi yanmayan okul haberlerimiz üzerine okullardaki ısınma sorununu içeren şekilde CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Milli Eğitim Bakanı’na bir soru önergesi verdi.HABERLERİMİZİN LİNKLERİ AŞAĞIDA...

 

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak, Niğde İli Merkezde bulunan Cumhuriyet İlk/Orta Okulu’nun bitmeyen ek bina inşaatı nedeniyle ısınmadan dolayı yarattığı sorunlarının giderilmesi için Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi vererek, durumu parlamentoya taşıdı.

Geçtiğimiz günlerde basında yer alan konu ile ilgili hemen harekete geçen Şafak, yetkililerin duyarsız kalmasından dolayı durumu meclis gündemine taşıyarak Dinçer’e sordu.

HANİ 4+4+4 LÜK EĞİTİME DÖR DÖRTLÜK BİNALAR

CHP’li Şafak önergesinde, Bakan Dinçer’e; “4+4+4' lük eğitime dört dörtlük binalar olacağından söz etmiştiniz, Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda, 2012 Eğitim ve Öğretim yılı; çocukların kazma, kürek, çekiç sesinden ders yapamadığı ve tamirat olduğu için kaloriferin çalışmadığı bir yıl olarak başlamıştır” dedi.

Şafak, “Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun ek bina inşaatının ne zaman biteceğini sorarken, mevcut bulunan ısınma sorununun nasıl giderileceğini de” sorularına ekledi.

ÇOCUKLARIMIZ DONMAYA DEVAM EDECEK Mİ?


Niğde Milletvekili Doğan Şafak, “Ek bina inşaatı bitene kadar çocuklarımız donmaya devam mı edecektir?” diye Bakan Dinçer’e sordu.

Şafak,  “Okul idaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bugüne kadar velilere bir açıklama yapılmadığını” Bakan Dinçer’e söz ederken, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu konuya ilişkin bir açıklama yapılmasının düşünülüp, düşünülmediğini de” sordu.

Şafak’la, yaptığımız görüşmede; “ Cumhuriyet İlk/Orta Okulu’nun ısınma sorununu meclise taşırken, aynı sorun Bor’da Bor İrfan İlk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde de, çocuklarımızın ısınma sorunu ile karşı karşıya kaldıklarını, ders yapılmadığını, evlerine gönderildiklerini öğreniyorum. Niğde’deki tüm okullardaki bu sorun giderilene kadar, çocuklarımız, öğrencilerimiz rahat edip, 2012-2013 yılı Eğitim-Öğretimini eksiksiz şekilde görene kadar bu konunun takipçisi olacağım” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak’ın, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in Yanıtlaması İstemiyle, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na verdiği Önergenin Tam Metni:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunda gereğini saygılarımla arz ederim.

Doğan ŞAFAK

Niğde Milletvekili

 

Niğde İli Merkezde bulunan Cumhuriyet İlk/Orta Okulu’nun bitmeyen ek bina inşaatı nedeniyle ısınma sisteminin devreye sokulmaması sebebiyle çocukların üşütüp, hasta olduğu veliler tarafından yetkililere iletilmiş, buna rağmen inşaatta herhangi bir ilerleme olmadığı gündeme gelmiştir.

4+4+4' lük eğitime dört dörtlük binalar olacağı söylenmesine rağmen, Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda, 2012 Eğitim ve Öğretim yılı; çocukların kazma, kürek, çekiç sesinden ders yapamadığı ve tamirat olduğu için kaloriferin çalışmadığı bir yıl olarak başlamıştır.

 

Bu çerçevede;

 

1-    Niğde İli Merkezde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun ek bina inşaatı ne zaman bitecektir?

 

2-    Okulun ek bina inşaatı bitene kadar mevcut bulunan ısınma sorununu nasıl gidermeyi düşünüyorsunuz? Yoksa, ek bina inşaatı bitene kadar çocuklarımız donmaya devam edecek midir?

 

3-    Velilerin, çocuklarının üşümesinden kaynaklanan endişelerini giderecek bir açıklama okul idaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bugüne kadar yapılmamıştır. Bakanlığınız, bu konuda bir açıklama yapmayı düşünüyor mu?

 

4-    Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nun, ek bina yapımı yaz ayları boyunca yapılmayıp, kışın yaklaştığı bu aylarda yapılmasının gerekçesini açıklar mısınız?

KONU İLE İLGİLİ HABERLERİMİZ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYIN


Kalorifer yanmayan okulda öğrenciler donuyor !... 



Velilerin Okul İsyanı...  



Editör: TE Bilişim