15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ /PDY silahlı terör örgütü üyelerine karşı kahramanca direniş göstererek Şehit düşen Hemşehrimiz Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’ in Babası Hasan Hüseyin Halisdemir ile 5 Ocak 2017 tarihinde İzmir Adliyesinde meydana gelen hain terör saldırısında BTÖ mensubu teröristlerle kahramanca çatışarak büyük bir faciayı önleyen Polis Memuru Fethi Sekin’in Babası Mehmet Zeki Sekin Vali Ertan Peynircioğlu’nu ziyaret ettiler.

Valilik Makamında gerçekleşen buluşmada; Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in Babası Hasan Hüseyin Halisdemir ile Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in Babası  Mehmet Zeki Sekin ve Kardeşi Polis Memuru Fikret  Sekin Vali Peynircioğlu tarafından karşılandı.

15 Temmuz 2016 tarihinde Genel Kurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli iken hain FETÖ /PDY silahlı terör örgütü üyelerinin Özel Kuvvetler Komutanlığı Karargahı’na girmesini önleyerek darbe girişiminin seyrini değiştiren Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Motosikletli Şahinler Timi'nde görevli iken 5 Ocak 2017 tarihinde PKK’lı teröristler tarafından İzmir Adliyesine bombalı araçla düzenlenen saldırıyı önceden fark ederek büyük bir faciayı engelleyen Şehit Polis Memuru Fethi Sekin büyük bir kahramanlığa imza attılar.

Kahramanlarımızın emanetleri olan Ailelerinin ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu dile getiren Vali Peynircioğlu; “Ülkemiz için çok önemli işler yapan ve Vatanımız için hayatlarını seve seve feda etmiş iki kardeşimizin babaları ile birlikteyiz. 15 Temmuz günü hain FETÖ/ PDY terör örgütünün kanlı darbe girişiminin önlenmesinde çok önemli bir rol oynayan Niğde’mizin evladı Hemşehrimiz Şehit Ömer Halisdemir’in Babası Hasan Hüseyin Amcamız, İzmir’deki bölücü terör örgütünün adliye baskınında canını seve seve feda etmiş kahraman kardeşimiz Şehit Fethi Sekin’in Babası Mehmet Zeki Amcamız ve Kardeşi Fikret Sekin kardeşimiz burada bizimle birlikteler.

 Kanları ile bu toprağı sulayan Şehitlerimiz var oldukça, Vatanımızın, Milletimizin birliğine ve beraberliğine hiç kimse halel getiremeyecektir. Milletimizin birliği ve dirliği inşallah sonsuza kadar devam edecektir. Burada çok güzel bir kardeşlik örneği görüyoruz. Bir tarafta Ülkemizin, Milletimizin gururu olmuş Niğdeli Şehidimizin Babası, bir tarafta yine Milletimizin ve Ülkemizin gururu olmuş Elazığlı Şehidimizin Babası Valiliğimizde buluştular. Bizler, Şehitlerimizin emaneti çok kıymetli Ailelerinin her zaman yanlarında olacağız.

15 Temmuzda, Kurtuluş Savaşında, Kore’de, Kıbrıs’ta, iç güvenlik harekâtında teröre karşı mücadelede canını seve seve veren tüm Şehitlerimize Allah’tan rahmet, Gazilerimize de acil şifalar diliyorum.  Milletimizin birliğine ve dirliğine hiç kimsenin zarar veremeyeceğine olan inancımı bir kez daha tekrar ediyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Ertan Peynircioğlu Şehit Polis Memuru Fethi Sekin’in Babası Mehmet Zeki Sekin’e Türk Bayrağı ve el dokuması kilim hediye etti.
 
Editör: TE Bilişim