Bor MHP Kadın Kolları Başkanı Sibel Konuş açıklamasında, bütün dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlarken, Türk Milletinin mazisinde kadının önemini vurguladı.
Konuş , açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
 
Kadın; her şeyden önce mukaddes bir varlık, ana, Türk Milletinin yegâne bereket kaynağı. Tahtta olan hükümdarların, cengaverlerin, hanların, Cihan İmparatorları’nın önünde eğildiği, elini öptüğü müstesna varlık. Türk Kültürü’nde, Türk Töresi’nde ayrı bir yeri olan kutsal varlık.

İnsan hakları ve bunun önemli bir parçası olan kadın hakları, sadece insanlık tecrübesinin günümüzde ulaştığı ortak bir söylem…nutuk atma… konuşma… kutlama günü  değil, aynı zamanda İslamiyet’in insanlığa getirdiği ilahi mesajın özünde yer alan temel değerlerden biridir.”Cennet annelerin ayağı altındadır. ” diyen dinimiz kadına hak etmiş olduğu değeri vermiştir.

İslamiyet’in ilk şehidi bir kadındır.
Kadın, Türk Milletinin Bereket Kaynağıdır.

Eski Türk toplumlarında aile en önemli sosyal birlik olduğundan, ailenin temelini teşkil eden kadın, Türk destanlarında ve Türk felsefesinde yüce bir mertebeye oturtulmuştur. Kadın, erkeğin biricik yoldaşı ve çocuklarının anası olmak gibi önemli bir vazifeyle görevlendirilmiştir. Daha da önemlisi Türk Milleti’nin tek bereket kaynağıdır. Kendisine verilen bir takım haklardan dolayı hanların, hakanların, cengaverlerin önünde saygıyla eğildikleri bir şeref abidesidir. Türk destanlarında kadın erkeğin daima yanındadır. Onların güç ve ilham kaynağıdır. Türk destanlarında kadına sarsılmaz bir saygı, sevgi ve sadakat vardır.

Bir Ülkenin Kurtuluşunda  hiçbir Millet Anadolu Kadını kadar çalışmamıştır.

Türkiye Cumhuriyeti kurulurken de Türk kadını, erkeğinin yanında olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk Türk kadınına gereken değeri vermiş ve Türk kadını birçok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkına kavuşmuştur. Atatürk ün dediği gibi;

“Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Türk kadınından fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte, Türk kadını, Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez. Erkeklerden kurduğumuz ordumuzun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir. Çift süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar, hep o yüce, o fedakar, o ilahi Anadolu kadını olmuştur.

Bundan ötürü hepimiz bu büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı, şükranla ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim.”

Milliyetçi Hareket Partisi Bor  Kadın kolları olarak, başta şehit anneleri olmak üzere tüm kadınlarımızın “8 Mart Kadınlar Günü” nü kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk ün annesi Zübeyde Hanım’ı, Nene Hatun’u, Kara Fatma’yı, Şerife Bacı’yı ve kurtuluş savaşı kahraman kadınlarını, rahmet ve şükranla anıyoruz. Ve diyoruz ki;


“Ey kahraman Türk kadını!…Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde, göklere yükselmeye lâyıksın.”


Editör: TE Bilişim