Hizmet-İş Sendikası Genel Merkez Kadın Komitesi Başkanlar Kurulu toplantısı, Ankara’da gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıya diğer illerin yanı sıra Niğde İl Başkanlığı Kadın Komitesi ile temsil edildi.

Toplantıya Genel Başkan Mahmut Arslan, Genel Başkan Vekili Av. Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Keskin, HAK-İŞ Kadın Komite Başkanı Fatma Zengin Göktürk, HİZMET-İŞ Sendikası Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Elmas Aydın, Niğde İl Başkanlığı Kadın Komitesi Başkanı Emine Şanlı ve tüm İllerin Sendika Kadın Komite başkanları katıldı.

“Arslan, Kadınların Sendikal Konularla İlgilenmesini İstedi”
Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan Mahmut Arslan, kadın komite başkanlarının kadın sorunlarının yanı sıra, diğer sendikal konularla da ilgilenmeleri gerektiğini söyledi.

HİZMET-İŞ Sendikasının 68 bin kadın üyesi bulunduğunu ve bunların temsilinde kadın komitelerine çok iş düştüğünü ifade eden Arslan, “Kadınlar haksızlıklara, mobbinglere maruz kalıyorlar. Bu sorunlarla mücadele edecek olan kadın komite başkanlarımızdır. Kadın komitelerimiz sendikamızın şubeleri gibi çalışmalıdır. Aile ve iş yaşamının koordinesi, kreş sorunlarının çözülmesi gibi pek çok konuda komitelerimize iş düşüyor” dedi.

“8. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması”
HAK-İŞ’li binlerce kadın Ankara’da HAK-İŞ’in Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde 8. Uluslararası Kadın Emeği Buluşmasında bir araya geldi.
Genel Başkan Mahmut Arslan, HAK-İŞ’in sendikal mücadeleyi kadınlarla geleceğe taşımak için çalıştığını belirterek, “Gelin geleceğimizi hep birlikte şekillendirelim. HAK-İŞ olarak elde ettiğimiz kazanımlarımızı çalışma hayatına birlikte taşıyalım” dedi.

HAK-İŞ’in Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde 8. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması, “Fıtratta Farklılık Haklarda Eşitlik” temasıyla 6 Mart 2019 tarihinde Ankara’da binlerce HAK-İŞ üyesinin katılımıyla büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi. Kadın üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya bürokratlar, sivil toplum kuruluşları ve HAK-İŞ üyeleri katıldı.

“Kadınlar Günü Etkinliklerimizi Her Yıl Yenileştiriyoruz”
Genel Başkan Mahmut Arslan, “HAK-İŞ olarak her yıl yenileştirerek gerçekleştirdiğimiz 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerimizi bu yıl farklı bir formatta gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 8’incisini gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Kadın Emeği Buluşması programı kapsamında iki ayrı etkinlik yapıyoruz. Bugün Ankara’da, 8 Mart’ta ise İstanbul’da kadın emeği buluşmasını gerçekleştireceğiz. Temamız geçen yıl olduğu gibi “Fıtratta Farklılık, Haklarda Eşitlik” temasıdır. Bu tema etrafında panelistlerimiz sunumlarını gerçekleştirecekler” dedi.
 
Editör: TE Bilişim