AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Akkaya Baraj Gölü ve Çevresi İyileştirme Projesi’nin hız kesmeden sürdüğünü söyledi.

 

Geçtiğimiz yılki Ramazan ayında vatandaşlara zor anlar yaşayan Akkaya Barajı’ndan yayılan kokunun bu yıl olmaması da memnuniyetle karşılanırken Kavaklıoğlu, Baraj’da yürütülen gaz tespit çalışmalarının tamamlandığını kaydetti. Özellikle Bor ve yakın köylerinde yaşayanları canından bezdiren kokunun bu yılki çalışmalar ve arıtma tesisinin tam kapasite çalışmasıyla önlenmesi Akkaya’da değişimin ilk belirtisi oldu.

 

Gaz Tespit Çalışmaları Yapıldı

Sulama ve taşkın koruma amacı ile yapılarak, 1974 yılında işletmeye açılan Akkaya Barajı’nda son yıllarda kirlilik sorunu baş göstermişti. Niğde Atıksu Arıtma Tesisinden gelen arıtılmamış atıksular, üniversite ve çevredeki sanayi tesislerinin atıksuları doğrudan boşaltılması sonucu, baraj suyunun kalitesi bozularak özellikle yaz aylarında koku probleminin oluşmasına sebep olmuştu. Akkaya Barajı göl alanında meydana gelen kirlilik ve yayılan kokunun verdiği rahatsızlık DSİ tarafından yürütülen proje ile aşılıyor. Proje kapsamında geçtiğimiz günlerde Akkaya Barajında gaz tespit çalışmaları yapıldı.

 

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, hazırlanan proje ile Akkaya Barajı kirlilik kaynakları, dip çamuru miktarı ile bu kirlilikleri önlemeye yönelik alınması gereken tedbirler ve ilgili çalışmalar belirlendiğini ifade etti. Ayrıca uzun süredir devam eden kirlilik problemi nedeniyle dip savak ve vana odasında birikmiş olabileceği düşünülen gazların tespiti için; TKİ (Türkiye Kömür İşletmeleri) uzman personelince dip savak çıkışı ve vana odasında gaz ölçümü yapıldığını kaydetti. Ölçüm sonuçları neticesinde ortamda tehlikeli gazların olmadığı ve sınır değerlerin altında olduğu tespit edildi.

 

 







Editör: TE Bilişim