Niğde İYİ Parti bir süredir sürekli gündemde olan ve birçok konuda anlaşılmazlığa sürüklenen Aksaray ile Niğde arsında bulunan Narlıgöl için İl Genel Meclisine bir önerge vererek konu hakkında mecliste bir araştırma komisyonu kurulması talebinde bulundu ve komisyonun araştırmalarının tüm şeffaflığıyla kamuoyu ile paylaşılması gerektiği belirtilirken İYİ Parti’nin bu önergesi ise mecliste kabul edildi.
SINIR NASIL VE NEYE GÖRE ÇİZİLDİ ARAŞTIRILACAK
Konu hakkında bir süredir birçok konu gündeme getirilirken hem Nar köyü halkı hem de Niğde halkı Narlıgöl’ün Niğde haritasından çıkarılmasının sebeplerini ve altında yatan niyetleri merek ederken, geçtiğimiz toplantılarda durumu ve sıkıntıları defalarca gündeme getiren İYİ Parti İl Genel Meclis Üyesi Fethi Soyak, bu kez derinlemesine ve tarafsız bir araştırma yapılması üzerine komisyon kurulması ile ilgili önergesini meclise sundu. 
İYİ PARTİNİN ÖNERGESİ
İYİ Parti Meclis Üyesi Fethi Soyak Niğde İl Genel Meclis Başkanlığına verdiği yazılı önergesinde; “Bilindiği üzere önceleri ilçemiz olan Aksaray 1989 yılında Niğde’den ayrılarak İl statüsü kazanmıştır.  İlgili kanunlar gereği, sınır belirlemelerinde herhangi bir itilaf bildiğimiz kadarıyla çıkmamıştır. Ancak 1996 yılında Niğde il sınırlarımız içerisinde olan, Bakarlar ve Sofular Beldelerinde yapılan referandum sonucu sınırlar bu beldelerin de Aksaray’a bağlanmasıyla yeniden belirlenmiştir.
ORTADA MAĞDURİYET VAR
Yapılan bu son sınır çizimlerinde ise ortaya itilaflar çıktığı bilinmektedir. Sonrasında ise neler olduğu ve bu sürece nasıl getirildiği ise partimiz tarafından yakinen takip edilerek, kamu oyununda desteği ile gündeme getirilmiş olup, konu çözülene kadar gündem de kalması sağlanmıştır.
Bu konu ile ilgili hem Niğde’nin hem de Niğde’ye bağlı Nar Köyü’nün mağduriyet yaşadığı kanaatindeyiz. Referandum sonrası ve yakın süreçte belirlenen sınır değişiklerinin araştırılması için içerisinde İl Genel Meclis Üyelerinin de bulunacağı bir araştırma komisyonun kurularak, geriye dönük evrak ve belgelerin incelenmesi, akabinde ilimiz ve Nar Köyü’müzün mağduriyete uğradığı kanaatinde olduğumuz bu konunun Niğde ve Nar Köyü lehine İl Genel Meclisinde gündeme alınmasının gereğini arz ederim” şeklinde ifadeler yer aldı.
ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULUYOR
Konu Meclis tarafından gündeme alındı ve kabul edildi.
Gözler ise şimdi Narlıgöl ve Nar Köyü için yani Niğde’nin menfaatine kurulacak olan komisyonun incelemeleri sonucunda çıkacak rapora dikildi. 

Sıtkı Erat, Bu Video da Ne Demek İstedi! Sıtkı Erat, Bu Video da Ne Demek İstedi!

Editör: TE Bilişim