İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun, ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye yönelttiği ekonomik tehditlere karşı tepki gösterdi ve son dönemlere da damgasını vuran rap şarkısında olduğu gibi "Mekanın Sahibi" vurgusu yaparak Trump'ın şanlı tarihimize bir daha göz atması gerektiğini, ne kadar boyun eğmez bir millet olduğumuzu görmesini, sahiplik kavramını kafasında yeniden şekillendirmesini istedi.

İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim Uzun "Önceki gün sınır ötesi operasyonlarına hız veren Türkiye'nin bu tutumundan oldukça rahatsız olan ABD Başkanı Trump, kurduğu cümleler ile Türkiye'yi hedef alan terörist yandaşlığı yaptığı ve ekonomik tehditler savurduğuna şahit olduk. Bu sözler ve tutumdan da anlaşılıyor ki dünya 2. Dünya savaşı öncesinde ortaya çıkan yetersiz ve kalitesiz liderler dönemine döndü. Ülkemizinde böylesine ucuz bir kişiliğe sahip olan Trump'ın sözlerine maruz kalması ise daha da vahim olanıdır. Fakat cihan kainat bilmelidir ki biz Türkler tarihin en derin sayfalarına en büyük harfler ile zaferler, başarılar ve işaretler bırakmış bir milletiz. Trump bilmelidir ki kainata baş etmiş bir milletin bu sözlerle tepe taklak gelmesini beklemek ruhsal bir çöküntünün nedenidir. Unutmasın ki; 'Biz Türkler 7 Cihanın Sultanı Mekanın Sahibi' olan aziz bir milletin derin köklerinde filizlenmiş her bahar yeniden açan sonsuzluğun tek gerçeğiyiz" dedi.

EKONOMİK TEHDİTLERDEN SIYRILMALIYIZ

Bir çok ülke tarafından, Türkiye'nin bir çok hamlesinde ekonomisi ile tehdit edilmesinin artık aşılması gerektiğine değinen Uzun "Kendi üretimizi, kendi ekonomizi, kendi öz kaynaklarımızı, kendi politikalarımızı artık ortak bir payda da oturup çözmessek bunları duymaya devam edeceğiz. Bunun bir an evvel aşılması için köklü bir yönetim değişimi da şart hale gelmiştir" dedi.

YENİ DÜNYA KURULUR VE TÜRKİYE ORADA DA YER ALIR

Her geçen gün yeniden şekillenen dünyada Amerika gibi ülkelerin yer dahi bulamayacağına da değinen Uzun "Yarın yeni bir dünya kurulur ve Türkiye oradaki yerini alır. Bu hep böyle olmuştur, böyle de olmaya devam edecek" dedi.

İÇ SİYASET BAŞKA TEK VATAN BAŞKA

Uzun açıklamasına şu sözleri ile son verdi: "Ülkemizin muhatap kılındığı küstahlık, yaşadığımız tüm tartışmalarımızın geride bırakılmasını gerekli kıldı. ABD Başkanı Trump'ın yaptığı açıklama, devlet aklıyla bağdaşmayan bir küstahlıktır.İç politikada siyasi rekabete devam edeceğiz, bir birimizi eleştireceğiz, ama dış tehditlere karşı bir tek partimiz vardır. O da al bayrak partisidir. Hiç kimse merak etmesin.

METE HAN GÖNDERMESİ VE GÜÇLÜ ORDU

Türkiye'nin devlet geleneği, dünya ülkeleriyle ilişkilerini başarıyla yönetecek güçtedir. Trump'ın hadsizliğini, o terör koridorunu yararak, yüzüne vurmak zorundasınız. Şuan bölgede faaliyet gösteren Mete Han'ın miras evlatları olan tüm güvenlik güçlerimizin yanlarında olduğumuz da bilinmelidir. Ancak Su uyur düşman uyumaz yolundan yola çıkarak, güçlü ordu her şeydir. Şer odaklarının yuvalandığı bölgemizde bu en zaruri gereksinimlerdendir. "

Editör: TE Bilişim