Selim GÖKEL’in Yorumuyla
 
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Niğde İl Başkanlığı binası açılışında Şadırvan Parkta düzenlenen mitingde vatandaşlarla bir araya geldi. Polisin güvenlik çemberi altına aldığı alanın içindeki kadar dışarda pür dikkat izleyen bir o kadar  kişi vardı.

Niğde’deki her mitingi dolaşarak  izlerim, miting alanındaki insanların gözlerine bakarım. İstek ve heyecan belli eder. İYİ Partililerde istek gördüm,  heyecan  gördüm,  gönüllülük gördüm.  

 Her yaştan insan vardı. Bu seçimi normal, adaletli  bir seçim olarak görmüyorum. OHAL ve belden aşağı siyasi  baskı ortamında  oraya binlerce kişinin hem de genç, yaşlı ve özellikle kadınların gelmesi takdire şayan. Yeni parti olduğundan henüz köy ve kasabalara ulaşamamış olduğu da görünüyor.
Niğde’de İYİ Parti tuttu…  MHP’mi – İYİ’mi – CHP’mi - AKP’mi  arasında kalan bir çok kişi;   İYİ Parti’ye oynanan seçime sokmama  oyununu fark etmesi, CHP’nin erdemlik göstererek bu oyunu bozması ile kafasında safını netleştirdi.   Bu miting bunu daha da perçinledi. 

Meral Akşener, kağıttan okumuyor, yeni bir ses, tane tane yeni şeyler söylüyor. Hakaret etmiyor, usturuplu şekilde eleştiriyor. Diğer parti liderlerinin aksine toplumsal karşıtlığı kışkırtmıyor.

Sorunsuz bir aday seçimi ile Niğde’de İYİ şeyler yapar.  

***


MERAL AKŞENER NİĞDE’DE KONUŞTU
Partisinin Niğde İl Başkanlığı binası açılışında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "3.5 milyon Suriyeli ne olacak belli değil" dedi.

PARA BİTTİ… PANİK VAR… YANDAŞ KAYIRMAK İÇİN BOR ŞEKER’İ SATTILAR
Bu partiyi Millet kurdu diyen Akşener; “ Bu abiler şimdi çok fena vaziyette. Hepsi birbirine yaptıkları hakaretleri yaladılar yuttular, yığdılar yıkadılar heral de ütüleri de tamam. Şimdi kankiler tamam. Ama dikkat ederseniz çok büyük bir panik var. Niye panik var çünkü Niğde’de para bitti, Nğde’nin Bor şeker fabrikasını sattılar. Para bitti yandaş kayırmak için sattılar. Sizin huzurunuzda Başta Sayın Erdoğan olmak üzere siyasetteki abiler bilirler ki Meral Akşener bir şey söylerse ölüm dahil ona engel olamaz. Dolayısıyla 25 Haziran akşamı sonuçlar belli olduktan sonra Bor şeker fabrikasını satın alanlara sesleniyorum sakın ola ki seçime kadar elinizi sürmeyin. Onu geri alacağız. Çiftçiyi bitirdiniz” dedi.

ÇİFTÇİYİ SADECE PATATES SATMAK ZORUNDAN ÇIKARTACAĞIZ…
Akşener; “ Bu sene patatesinizi 70 kuruşa mal ettiniz, 20 ile 30 kuruştan zor sattınız. Çoğunluğu çürüdü. Şimdi ben buradan size iktidarımızda patates üreticimizi sadece patates üretip satmak zorundan çıkartmak amaçlı ve Niğde ve Nevşehir’deki çiftçinin daha fazla üretmesi için buraya patates unu fabrikası kuracağız buraya. Hem gençlerimiz iş bulacak, hem üretim yapılacak hem çiftçi ürettiği ürününü değerlendirmiş olacak” diye konuştu.

SARAYIN 13 GÜNLÜK MASRAFI ŞEKER FABRİKALARININ ZARARINA DENK
Sözlerine hükümetin tarım politikasını eleştirerek başlayan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sarayın 13 günlük masrafı 1 yıllık şeker fabrikalarının zararına denk. Kızdığımızda da itibarin fiyatı olmaz diyorlar. İtibardan tasarruf olmaz”  açıklamasında bulundu.

REFERANDUM DA “TÜRKİYE UÇACAK” DEMİŞLERDİ… NE OLDU?
Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle; “ Zorlu bir seçim geçireceğiz. Bu seçimde en büyük güvencemiz sizlersiniz. Bütün abidik gubidik işler sandıklarda yapılır biz sandıkları koruyacağız ama ben sizlerin de gönüllü olmasını istiyorum. İnanıyorum ki oy namustur. Sandığın namusu devletin namusudur. Biz o sandıkları korumak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. YSK’da bir şeyler olursa oturacağım YSK’nın önüne, doğru sonuçları alana kadar jiletle kazıyamayacaklar beni.  Erken seçim Türkiye’ye bir yönetim boşluğu olduğu için geldi. 16 Nisan’da dedin ki “Türkiye uçacak” ne oldu? Sen her istediğini yapmışken seni bu duruma getiren ne? Yönetim boşluğu olduğu için dolar Euro aldı başını gitti. Suriye politikası, Türkiye’nin beka tehlikesi haline döndü. 3.5 milyon Suriyeli ülkemizde ne olacaklar belli değil. Suriye’de olaylar devam ediyor. Menbiç’de neler oluyor haberiniz var mı?  Suriye’nin birliğini bütünlüğünü sağlamak için gayret edeceğine …

MEZUN ÇOCUKLAR İŞ BULAMIYOR…  SİZİN ÇOCUKLARINIZ GEMİCİK SAHİBİ

Rahmetli şehidimiz Halisdemir’in, adının verildiği üniversitenin önünden geçtik. Güzel binalar var her şehirde içinde öğretmen var mı? Yok. 4 yıllık mezun çocuklarımız iş bulabiliyor mu? Hayır. Bu ülkenin gençleri işsiz. Ama sizin bir baltaya sap olamayacak çocuklarınız gemicik sahibi. Buradaki çocuklarıma iş vermek zorundasınız. İntihar ediyor gençler intihar…
Biz her bir gence iş ortamı yaratacağız. Sanayi yatırımlarına iş vereceğiz. Ama benim yakınlarımdan birini zengin olduğunu, yandaş müteahhitlerin zengin olduğunu görmeyeceksiniz. Biz geliyoruz bunları çözmek için geliyoruz. (Kadınlar’ Cumhurbaşkanı Meral Akşener’ sloganları atıyor) Kadınlar slogan atıyor kardeşim susturamam, sağ olun. Bu kalantor abilerle tek başına sizin için mücadele eden, kadınlarımız için mücadele eden bu gariban kadına destek olmaya söz veriyor musunuz? Çok teşekkür ederim, Allah’a emanet olun” dedi.
Partililerden sandığa gönüllü olarak sahip çıkmalarını isteyen İyi Parti Genel başkanı Meral Akşener konuşmasından sonra  İyi Parti Niğde İl Başkanı Avukat Hakan Tereci ile birlikte Niğde İl Binasının açılışını gerçekleştirdi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim