İYİ Parti Niğde Belediyesi Meclis Üyeleri Niğde’nin tartışmalı konusu olan “Belediye önü otopark ve alan peyzaj çalışması” hakkında Meclis başkanlığına bir soru önergesi verdiler. “Sök tak, ben yaptım oldu” mantığını anlayamadıklarını ifade eden İYİ Partili Meclis Üyeleri, bir dönem yok edilen yeşil alanın betonlaşmasına, sökülüp asfalt serilmesine, sonra yeniden asfaltın da sökülerek üzerine milyonlarca liralık bir peyzaj ihalesi ile çiçek ve süs bitkileri dikilmeye çalışılmasına anlam veremediklerini belirterek tepkilerini gösterip, öncelikli çok daha başka sorunların olduğuna işaret edip her defasında harcanan bu paraların millete ait olduğunu söylediler.


Niğde’nin bir dönem önemli uğrak yerlerinin başında gelen ve yeşilliği ve asırlık ağaçları ile Niğde halkına ve ziyaretçilerine ev sahipliği yapan Niğde Belediyesi Önü park ve dinlenme alanının bir dönem tamamen sökülerek yerine beton dökülmesi ile başlayan tartışmalar bitecek gibi değil.


İYİ PARTİ TOPLAM MALİYETİ SORDU!
İYİ Parti Niğde Belediyesi Meclis üyeleri de bu konuyu yeniden gündeme getirerek neredeyse belediyenin hizmet binasına harcanan tadilat parasından da fazla bedelle, bir zaman yemyeşil olan alanın önce betonlaştırılması, sonra betonun sökülerek asfaltlanması ve şimdi ise yeniden peyzaj ihalesine çıkmasını kabul etmenin mümkün olmadığını belirttiler ve bunun hesabının verilmesini istediler.


Meclis üyeleri ayrıca; Projenin ilk gününden bugüne kadar olan tüm tadilat, beton asfalt ve peyzaj çalışmalarının Niğde Belediyesi bütçesinden ne kadar para çıktığının ise cevabını istediler.


CİDDİ RAKAMLARA ULAŞTI
İYİ Partili meclis üyelerinin vermiş oldukları önergede ve açıklamada ise şu ifadeler yer aldı; “Belediye hizmet binası önünde bulunan yılların anısı ağaçları ve güzellikleri yok ederek yerine betondan bir alan ve otopark yaptınız. Söz konusu yer ilk yapıldığı ve ağaçlarının söküldüğü günden bu yana yapılan masrafı ciddi rakamlara ulaştı.


BİRİ SÖKTÜ, DİĞERİ DÖKTÜ, SONRAKİ İSE DİKECEK!
Aynı partiden bir belediye başkanı söktü beton döktü, andezit döşedi ve tekrar tekrar tadilat gördü, kapalı otopark su sızdırmadan dolayı uzunca süre kullanılamadı. Diğeri geldi söktü asfalt döktü, şimdiki Belediye Başkanı ise asfaltı söktürüp betonun üzerine peyzaj yapmaya çalışıyor. Bu kadersiz alanın ne tadilatı bitti nede peyzaj çalışmaları son buldu. Milyonlarca lira betona, tadilatlara ve Peyzajlara adeta su gibi akıtıldı. Bu israf değil de nedir”


HİÇBİRİ ORJİNAL PROJELERİNE UYGUN DEĞİL!
Belediye önüne ilk vurulan kazamadan bu yana vatandaşa sunulan hiçbir proje aslına uygun gerçekleşmediğine de değinen İYİ Partili Meclis üyeleri; “Görselde vatandaşa sunulanlar ile hizmete konulanların hiç alakası yok. Göze hitap eden tasarımlar gerçek hayat ile hiç uyuşmuyor. Hep bir eksik hep bir geçiştirme var” dediler.

Sıtkı Erat'tan Bir Zor Soru Daha Sıtkı Erat'tan Bir Zor Soru Daha
Editör: TE Bilişim