31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimler öncesi Ak Parti Niğde İl Teşkilatı tarafından Mavi Köşk Düğün Salonunda temayül yoklaması yapılacak.
31 Mart Yerel Seçimleri için Niğde’den 17 resmi başvuru var. Mevcut Belediye Başkanlarının başvurmalarını gerek olmadığından, aday adayları arasında yer alıyor. İl Başkanı ve İlçe Başkanlarına 1 Aralık tarihine kadar süre tanındı.  Türkiye geneli il ve ilçe başkanlarından uygun görülenlerin istifa etmelerine bu tarih aralığında izin verilecek ve Belediye Başkan adayı olarak gösterilebilecekler.

AK Parti Niğde il Başkanı Mahmut Peşin yapılan müracatlar hakkında , şu açıklamalarda bulundu;
‘’31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel yönetimleri seçimleri için, aday adayı ve müracaat süresi Cuma günü sona erdi. Bu süre içerisinde, Belde Belediye , İlçe Belediye ve İl Belediye Başkanlıkları için müracatlar oldu. İl Belediye Başkanlığı için ise resmi başvuru sayısı 17 oldu. İl ve ilçe başkanlarının adaylıkları genel merkezimizin takdiri ile belli olacak. Pazar günü Mavi Köşk Düğün Salonunda yapılacak Temayül yoklaması ile, aday belirleme sürecinde teşkilat mensuplarımızın fikrini almış olacağız. Daha önceki temayül yoklamalarından farklı olacak. Hem zamandan tasarruf hem de kırtasiye ve kağıttan tasarruf . Ayrıca süreci hızlandırma adına genel merkezimiz bu yıl dijital ortamda oylama yapacak. Komisyon Başkanlığını sayın Yalçın Akdoğan yapacak.  Verilen oylar adayın belirlenmesi için tek kriter değil. Anketler, adaylar hakkındaki bilgiler hepsi ayrı ayrı değerlendirmeye tabi tutulacak ve son kararı sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan verecek. Kasım ayı sonuna doğru adayımızın açıklanacağını umuyoruz. Aynı şekilde ilçe ve belde belediye başkan adaylarımızda bu süre zarfında belli olacak. Biz Niğde Merkez başta olmak üzere ilçe ve beldelerimizi Ak Belediyecilik ile yönetmek istiyoruz. Bunun için halk tarafından karşılığı olan adayları belirleyebilmek için çok titiz bir çalışma yürütüyoruz. Adaylarımızın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

AK PARTİ NİĞDE BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYLARI

Ahmet Erdoğan
Alaaddin Erden
Ali Cemil Arıcan
Aslan Gezici
Atila Eker
Bekir Şentürk
Emrah Özdemir
Hasan Aytekin
İbrahim Bıçkı
İsmail Coşkun
Mustafa Tokgöz
Mahmut Peşin
Nevzat Baloğlu
Nuri Ayduğan
Rifat Özkan
Sebahattin Ecemiş
Ömer Kılıç
Tuğba Çelik
Yaşar Ataç
Dilek Giray
Editör: TE Bilişim