İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 

 İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım açıklamasında şu görüşlere yer verdi 

AKP iktidarı Kurtuluş Savaşımızın ve Cumhuriyet devrimimizin önderlerinden İsmet İnönü’yü Uluslararası İlişkiler dersinin müfredatından kaldırmaya girişmiştir. İsmet İnönü’nün İkinci Dünya Savaşında izlediği tarafsızlık politikasını öğrencilere öğretilecek konular arasından çıkarmak kabul edilemez. Hepimiz gayet iyi biliyoruz ki, iktidarın İnönü’yü hedef alan açıklamaları yeni değildir.

 

Türkiye’ye bölünme anayasasını dayatanlar, Suriye ile aramıza düşmanlık tohumları ekenler ve onların ortakları Büyük Ortadoğu Projesinin muhalefeti, İnönü’ye ve İnönü üzerinden Kurtuluş Savaşımıza Cumhuriyetimize saldıranlar, tarih önünde hesap vereceklerdir.
 
                                                          Asıl Hedef Atatürk


         İsmet İnönü, Kurtuluş Savaşımızdaki üstün başarıları, Lozan’daki devlet adamlığı ile Türkiye tarihine altın harflerle yazılmıştır. İsmet İnönü 1938–1945 yılları arasında Türkiye Cumhuriyetinin 2’nci cumhurbaşkanıdır. Bu gerçek asla ve asla değiştirilemez. Burada asıl hedef Atatürk’tür, Atatürk devrimidir. Türkiye Cumhuriyetidir. Bağımsızlığımızdır. Kürdüyle Türküyle bütün milletimizdir. Özgürlüğümüzdür.

         İşçi Partisi olarak İsmet İnönü, Celal Bayar, Fevzi Çakmak ve Kurtuluş Savaşımızın önderlerine cumhuriyet devrimimize sahip çıkıyoruz. Türkiye’yi yeniden Kemalist Devrim rotasına sokma, bağımsız başı dik bir Türkiye’yi kurma mücadelesine başta toplumun öncüleri olmak üzere tüm milletimizi çağırıyoruz.

 

 

Editör: TE Bilişim