İP Niğde Olağanüstü İl Kongresi, İl Başkanlığında 02 Ekim 2011 Pazar günü yapıldı.

Tek listeyle yapılan seçimler sonucunda Niğde İl Başkanlığına Emekli Astsubay Z.Cem Yıldırım oybirliğiyle tekrar seçildi.

İP Niğde İl Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu; Nazmi Yürük, Yaşar Erdoğan, Mehmet Emin Akyüz, K.Cemal Gören, Mehmet Pınarbaşı, Osman Demirbaş.

İP Niğde İl Başkanlığına tekrar seçilmesi nedeniyle Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım’ın yaptığı yazılı basın açıklaması şöyledir;

Öncelikle şahsımı tekrar il başkanlığına seçen İşçi Partisinin Niğde’de bulunan değerli üyelerine içtenlikle teşekkür ederim. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da kararlılıkla çalışacak, partimizin, üzerinde kutup yıldızı bulunan al bayrağını daha yükseğe taşımak için gayret göstereceğim.

Büyük Ortadoğu Projesi ile Müslüman 24 ülkenin yönetim ve sınırlarının değiştirilmeye çalışıldığı bugünkü süreçte vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı tehlikededir. 22-23 Haziran 1919’da Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Atatürk’ün Amasya Tamiminin birinci maddesinde de vurguladığı gibi, bugün de milletimizin bağımsızlığını, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, Atatürk ilke ve devrimlerini yine aziz milletimizin azmi ve kararı kurtaracaktır.

Milletimiz bu azim ve kararlılığını bugün ancak ve ancak siyasi partilerimiz aracılığıyla göstermek zorundadır.

Atatürk bağımsızlık mücadelemizde en büyük esin kaynağımız olmalıdır. Atatürk de partili bir aydın ve önderdi kuşkusuz. 1905 yılında ilk görev yeri olan Şam’da, Dr. Mustafa Elvan Cantekin ve Lütfi Müfit Özdeş ile birlikte Vatan ve Hürriyet Partisini kurmuş, sonrasında ise İttihat ve Terakki Partisine üye olmuştur.

Atatürk milli mücadele esnasında ise, Türkiye’nin her yerinde milli mücadele için kurulan tüm müdafaa-i hukuk örgütlerini Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti adı altında birleştirmiştir. Bu cemiyet daha sonra Cumhuriyet Halk Fırkası adıyla Türkiye Cumhuriyetinin kurucu siyasi örgütü olmuştur.

Görüldüğü üzere Atatürk hayatının her döneminde örgütlü mücadele insanıdır. Partilidir. Oysa tek ve örgütsüz insanın yapabileceği şeyler sınırlıdır ve dünyamızın değişmesine katkıda bulunmaz.

Büyük insanların ışığına kavuşmak, insanlığın tecrübe mirasıyla birleşmek olanağını elde etmek için partiyle birleşmek gerekir.

Niğdeli Aziz hemşerilerimizi; milli devletimizi bağımsızlık ve halkçılık temelinde yeniden yapılandırmak, özgür, aydınlanmış, çağdaş ve zengin bir toplum kurmak isteyen, yurtseverliğin kalesi İşçi Partisine üye olmaya ve partide görev almaya çağırıyorum.


Editör: TE Bilişim